ANNONS

Två nya explosioner i länet – på mindre än en halvtimme

Västerhaninge. Sollentuna. Explosion.
Under natten exploderade det på två platser i länet.
Kraftig explosion i industribyggnad i Västerhaninge och en sprängd port i flerfamiljshus i Sollentuna – inom loppet av en halvtimme.
Flera explosioner i länet under natten.
ANNONS

Strax innan midnatt under natten till tisdagen exploderade en sprängladdning i Håga industriområde söder om Västerhaninge centrum.

Sprängladdningen hade placerats utanför en utbyggnad på en stor industrifastighet på området.

– Explosionen var så kraftig att den hördes och kändes drygt en mil bort. Flera Haningebor ringde och gjorde oss uppmärksamma på smällen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Explosion i industrifastighet i Västerhaninge 20191126

Fönstren på industrifastigheten i Västerhaninge krossades i samband med explosionen. Foto: Filip Magnusson

Oklart om någon skadats

På grund av rasrisken har polisen ännu inte kunnat kontrollera hela fastigheten och kan därför inte säkert säga om någon skadats eller inte. Fastigheten delas av flera företag och enligt fastighetsägaren finns övernattningsrum i byggnaden.

– Enligt fastighetsägaren ska det inte ha befunnit sig någon i byggnaden under explosionen. Så fort vi får klartecken att genomsöka hela byggnaden kommer vi att göra det, säger Ola Österling.

Exploderade igen

Knappt en halvtimme senare exploderade det igen –  i en port i ett flerfamiljshus i Sollentuna.

ANNONS

Vid 01-tiden under natten till tisdagen fick polisen flera samtal om en explosion i ett nybyggt flerfamiljshus på Frestavägen i Edsberg. Både polis och bombtekniker tog sig snabbt ut till Sollentuna och hittade rester av en sprängladdning utanför en port på baksidan av huset.

– Några rutor ska ha krossats men det ska aldrig ha varit någon fara för personerna som bor i huset, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Flyttade in under måndagen

Även om explosionen inte innebar någon direkt fara för grannarna i huset var det många som blev rädda av smällen.

– Jag skulle precis somna när det smällde. Det lät jättehögt, jag trodde det var en jordbävning, berättar en man som flyttade in i porten där bomben detonerade så sent som igår.

Sollentuna. Edsberg. Explosion.

Polisen hittade rester av sprängladdning vid en port till ett flerfamiljshus i Sollentuna. Foto: Thomas Stark

Inga misstänkta

Polisen utreder nu allmänfarlig ödeläggelse i båda fallen och i nuläget har inga personer gripits misstänkta för explosionerna.

Om det finns något samband mellan nattens explosionerna är oklart.