ANNONS

Extra polisinsats efter bilbränder och stök i Årsta

Årsta torg
Bangers ska ha kastats i centrum flera kvällar förra veckan.
Efter den senaste tidens oroligheter i Årsta, med bland annat bilbränder i helgen, har polisen satt in extra resurser i området. Polisen har misstankar om vilka som ligger bakom stöket och varför det sker just nu.
ANNONS

Förra helgen krossades rutor på flera lokaler i Årsta. Därefter har det fortsatt varit stökigt under veckan som har gått.

I lördags kväll bland annat då det kastades bangers, en slags smällare, vid torget och två bilar brann, en på Åmänningevägen och en på Ottsjövägen. En ruta ska också ha krossats på en bil.

– Först får vi larm om att ett flertal ungdomar röjer runt. Och ett par timmar senare, strax efter klockan 22, brinner de två bilarna, säger Eva Nilsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Glasrutor krossade på flera ställen i Årsta: ”Jättetråkigt”

Extra polisinsats

Polisen tror att det kan vara samma personer som ligger bakom flera av händelserna i Årsta den senaste tiden, och har sedan förra veckan ökad närvaro i området med både fler uniformerade och civilklädda poliser.

I slutet av den här veckan beslutas det om den extra polisinsatsen ska fortsätta ytterligare, berättar Andreas Lekare, operativ koordinator vid Globenpolisen.

Fokus på några personer

Han vill däremot inte kommenterar huruvida det har gjorts några gripanden, men att det finns flera personer som polisen håller ett extra öga på. Polisen tror att det handlar om är en mindre kärna på tre-fyra personer och några som svansar efter.

– Vi vet vilka personer som vi jobbat mot, och det finns fortfarande en anledning till att vi är där. Vår primära uppgift är att se till att det är lugnt och vår sekundära att det ska återgå till normalläget, att vi skapar trygghet så att alla vågar röra sig precis så som de ska kunna göra, säger Andreas Lekare.

ANNONS

Han tror att oroligheterna i området kan vara en reaktion på polisens insatser.

– Vi har haft en del polisingripanden där och det har de inte tyckt om, så det kan vara en förklaring, säger Andreas Lekare.

ANNONS