ANNONS

Extrem biljakt på maskerade män

En misstänkt smash and grab-liga greps i Hökarängen efter en biljakt i 170 kilometer i timmen på Nynäsvägen. Den dramatiska jakten slutade med dragna vapen.
ANNONS

Sent på natten i mitten av juli körde en svart Audi med falska registreringsskyltar om en civil polisbil i innerfilen på Nynäs­vägen i höjd med Skogskyrkogården.

Poliserna körde upp jämsides med Audin. I bilen satt fyra män med maskerade ansikten och handskar på händerna. Poliserna signalerade åt bilen att stanna – vilket fick motsatt effekt: föraren tryckte gaspedalen i botten.

Jakten gick delvis i 170 kilometer i timmen. Först på Nynäsvägen, sedan fram och tillbaka på Örbyleden. Enligt polisens förundersökning var föraren en hårsmån från att köra på flera andra bilar innan de misstänkta nådde Huddingevägen, gjorde en u-sväng och körde tillbaka igen. Sedan svängde Audin av till mindre gator vid Hökarängen, men nådde en återvändsgränd. Männen hann inte ta sig ur bilen innan polisen – med dragna vapen – grep dem.

Att jaga tjuvar i dessa hastigheter på Örbyleden, som har 70-gräns, låter extremt, medger trafikpolischefen Åke Rimborn.

– Men nu var det sent på natten och det var lite trafik. Är det på dagen avbryter polisen normalt direkt.

De fyra männen är misstänkta medlemmar i den löst sammansatta grupp som under sommaren legat bakom minst tio smash and grab-kupper mot parfym- och tobaksbutiker i södra och västra Stockholm, samt längre ut i länet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.