ANNONS

Få hjälp att varva ner i Hasselskogen

På torsdag förmiddag är den som vill välkommen att varva ner i Hasselskogen.
På torsdag förmiddag är den som vill välkommen att varva ner i Hasselskogen.
Ta din stress och släpp ut den i Hasselskogen. Sittunderlag och lämpliga kläder rekommenderas när Samverkan i Rösjökilen anordnar mindfulnessvandring i naturen.
ANNONS

På torsdag förmiddag är den som vill välkommen att varva ner i Hasselskogen då Samverkan i Rösjökilen anordnar Mindfulness i naturen.

– Den här hösten har varit öppen för alla i norrortskommunerna och är helt gratis, säger administratören Gunilla Åberg.

Under tystnad tar deltagarna tillsammans med ledare utbildade i mindfulness en promenad i skogen. Under promenaden utförs mindfulness-övningar och mellan övningarna och promenerandet får deltagarna återkoppla och ge feedback.

Promenaderna är en del i projektet Natur på recept, ett samverkansarbete mellan kommunerna i Rösjö-, Angarn-, och Bogesundskilen, samt Stockholms läns landsting och föreningar.

Ingen föranmälan krävs utan deltagarna samlas vid busshållplatsen Stora Wäsby, busslinje 562, klockan 10 på morgonen den 8 oktober. För den som inte har möjlighet att delta nu på torsdag sker ytterligare en träff samma tid den 15 oktober.

Enligt Gunilla Åberg är mindfulness-träffarna början på ett forskningsprojekt som Samverkan i Rösjökilen sökt forskningsbidrag till. Får de bidraget kommer pilotprojektet att fortgå genom att en läkare skriver ut mindfulness till stressade patienter.

– Mindfulness är väldigt mångfacetterat, sist hade de yogaövningar som var väldigt uppskattade. Men det kan också vara att du får koppla av, lukta in, känna in och se på naturen så att du utifrån dig själv kommer in i den lugna andningen som mindfulness fokuserar på, säger Gunilla Åberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.