Min lokala hjälte

Få romantiken att blomstra

”Jag är överdrivet romantisk”, säger Laila Anani från Solna. Men så har hon också utsetts till Sveriges mest romantiska person.
”Jag är överdrivet romantisk”, säger Laila Anani från Solna. Men så har hon också utsetts till Sveriges mest romantiska person.
Laila Anani är korad till Sveriges romantiker 2013. Hennes kärlek bor på andra sidan Atlanten, men Laila upptäcker gärna romantiken på hemmaplan.

– Solna är jätteromantiskt, säger hon.

Solna kanske saknar Paris och Venedigs storslagna romantik, här matar man varken sin kärlek med sniglar eller åker gondol i månskenet. Men stan är full av romantik, försäkrar 29-åriga Laila Anani.

– Solna är faktiskt jätteromantiskt. Det är en underbar stad att promenera i och folk är varma och hälsar på varandra.

Hon utsågs nyligen till Sveriges mest romantiska person.

– Jag överdoserar romantik, men det ligger i släkten. När jag var liten gjorde mamma sig fin och lagade pappas favoritmat, och morfar kom aldrig hem utan en blomma till mormor, säger Laila.

Vardagen kan samtidigt vara en romantikfälla. Många har nog stupat i soffan efter fredagstacon och valt tv:n framför partnern. Kanske inte minst i Solna och Sundbyberg. Här finns bland de kortaste äktenskapen i landet, snittparet håller ihop i bara 9,1 år.

– Risken finns ju att dagarna bara går och till slut tar man varandra för givet. Därför är det viktigt att behålla nyfikenheten. Romantik behöver inte kosta något, gå ut och plocka blåbär, åk och fiska eller skriv en gullig lapp, tipsar Laila.

Romantik är heller inte enbart förunnat kärlekspar.

– Som singel kan man inte sitta och vänta på kärleken. Ser du någon du tycker är söt – skriv ditt nummer på en lapp och lämna fram. Kanske ringer ingen upp, men vad finns att förlora? Då har det i alla fall pirrat i magen.

Själv har Laila pojkvän i Miami. Deras blickar möttes en nyårsnatt på tolvslaget i en bar och ledde till ett distansförhållande.

Nu väntar en romantisk weekend i Paris, förstapriset i glassföretagets Häagen Dazs tävling Sveriges romantiker 2013. Till dess varvar paret sms och skype-dejter med handskrivna brev och paket.

– Förra veckan skickade jag klänningen jag bar när vi träffades, säger Laila och tillägger:

– Jag vet, jag är överdrivet romantisk, haha.

Fakta

Lailas tips för romantik i Solna

Picknick i Skytteholmsparken. Duka fram god mat och fyll en playlist med kärlekslåtar.

Utefrukost på kafé. Bra sätt att starta dagen tillsammans på innan jobbet.

Vandra hand i hand i Hagaparken och njut av naturen.

Massage i Solna centrum. Köp varsin behandling och avnjut den bredvid varandra.