ANNONS

Fabrikationsfel orsakar bristande gatubelysning i Fagersjö

Gatubelysningen på Havsörnsvägen har funkat sisådär den senaste tiden.
Gatubelysningen på Havsörnsvägen har funkat sisådär den senaste tiden.
Flera lyktstolpar i Fagersjö har varit ur funktion eller blinkat i över ett år trots upprepade anmälningar från grannar. Enligt trafikkontoret rör det sig om ett fabrikationsfel.
– Jag känner inte att Stockholm stad bryr sig om Fagersjö, säger Fagersjöbon Sanda Tcacencu.
ANNONS

Sedan över ett år tillbaka har flera lyktstolpar på Havsörnsvägen i Fagersjö varit ur funktion eller blinkat. Det har framförallt varit ett återkommande problem vid busshållplatsen  Skrakgränd. 

Sanda Tcacencu från Fagersjö har vid flera tillfällen ringt till Stockholm stad och påtalat den bristande belysningen och felanmält ärendet via stadens app Tyck-till.

Trasiga lyktstolpar under kvällstid är en trygghetsfråga, menar Sanda. 

– Det känns inte tryggt att gå ut på kvällarna när belysningen inte fungerar. Jag har vänner som måste gå långa omvägar hem på grund av bristande belysning. Någonting måste göras åt saken, annars signalerar Stockholm stad att de inte bryr sig om Fagersjö, säger hon.

Påtalat viten till entreprenör

Enligt trafikkontoret rör det sig om ett fabrikationsfel på lyktstolpar som sattes upp 2016 i området.

– Vi har en pågående reklamation på dessa och har till vår entreprenör även påtalat viten för ärenden som inte är åtgärdade. De armaturer som blinkar eller har gått sönder ska bytas ut till tillfälliga armaturer i väntan på nya från leverantör, skriver Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.