ANNONS

Facket larmar: Stockholms polischefer bränner ut sig

Anette Öberg, Stefan Eklund och Roger Östergren, Polisförbundet region Stockholm.
Anette Öberg, Stefan Eklund och Roger Östergren, Polisförbundet region Stockholm.
Polisförbundet i Stockholm drar i nödbromsen. Nu larmar facket om att 80 polischefer i Stockholm och på Gotland snart går in i väggen.

- De håller på att gå under, säger Roger Östergren, regionalt huvudskyddsombud.
ANNONS

Det var för snart tre veckor sedan som Polisförbundet för region Stockholm skickade in en så kallad ”6-6A” till sin arbetsgivare och Arbetsmiljöverket. Totalt omfattar skrivelsen 80 polischefer inom Stockholms- och Gotlandspolisen.

– Det här är ett verktyg vi har för att sätta press på arbetsgivaren när vi anser att en fråga behöver utredas, säger Roger Östergren, huvudskyddsombud i regionen.

Läs också: Polisledningen svarar: Förstår delvis

Problemet som Polisförbundet ser är att den nya organisationen kör slut på myndighetens chefer. Tidigare hade Stockholmspolisen 14 beslutsnivåer, nu finns bara sex nivåer.

– Vi menar att i Stockholm som region så funkar inte de här sex nivåerna, säger Anette Öberg, huvudskyddsombud för polischefer.

De två huvudskyddsombuden skriver i sin 6-6A att i den nya organisationen var det tänkt att en chef skulle vara chef över tio andra. I verkigheten ligger den siffran runt 25 stycken i Stockholmsregionen.

– Det värsta exemplet är 33. Hon har hand om all administrativ hantering för sitt kollektiv som omfattar 33 gruppchefer och 400 anställda utspridda på sju platser i regionen. Hon får inte någon avlastning och har inte ens ett eget arbetsrum, säger Anette Öberg.

Den nya chefsordningen påverkar också polisbemanningen på gatan. Det administrativa tar för mycket tid.

– Det hävdas att vi har fler chefer i dag. Det är rätt per definition men det är gruppchefer som arbetar i yttre tjänst och som ingår i minibemanningen, alltså som vanlig personal. På pappret är de nu chefer och de tvingas in. 70 till 80 procent av deras tid som de ska vara ute och tjäna medborgarna läggs nu på att sköta papper, säger Stefan Eklund, ordförande för Polisförbundet region Stockholm.

ANNONS

Enligt siffror som Dagens Nyheter begärt ut och sammanställt är en mellanchef i snitt chef för fem grupper i dag, jämfört med 2,5 för två år sedan. Arbetsbelastningen har främst drabbat lokalpolischeferna, skriver DN.

Nu kräver förbundet att vissa sektioner ska avlastas med biträdande chefer. Men det går inte i dag för organisationen med sex beslutsnivåer ska se likadan ut i hela landet.

– Vi har påtalat för vår nationella chef att i de stora regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö behöver vissa chefer avlastning med en biträdande chef men det finns ett stort motstånd mot det nationellt sett, säger Anette Öberg.

Varför då?

– Det borde man fråga Dan Eliasson om, säger Anette Öberg.

– Jag tror det är så enkelt som att man har suttit och bestämt att så här ska det vara och då vill man inte ändra på det, säger Roger Östergren.

Ordföranden stämmer in i kritiken.

– Man har idiotförklarat polisen och sagt att ni är inte kapabla att sköta omorganisationen själva. Då tillsatte man en kommitté med förvaltningsmänniskor som inte kunde den här verksamheten och så applicerade de en förvaltning. Men den här kostymen passar inte oss, säger Stefan Eklund.

Nu hoppas de på snabba förändringar. Arbetsgivaren måste svara på kritiken senast nästa vecka.

– Vi måste se snabba resultat. Vi har redan nu chefer som mår dåligt, chefer som sjukskriver sig och som anmält detta som arbetsskador. Vi har exempel på chefer som klivit av och presumtiva chefer som inte kliver på för de vet hur det ser ut, säger Roger Östergren.

– Det här drabbar kollegorna som jobbar ute och i slutändan allmänheten, säger Stefan Eklund.

Polisförbundet i region Väst (Göteborg) har gjort en liknande 6-6A-anmälan.

Läs också: Polisledningen svarar: Förstår delvis

Fakta

Vad är en 6-6A?

Enligt arbetsmiljölagen, paragraf 6:6a, har arbetsmiljöombud och skyddsombud rätt att skriva en begäran till arbetsgivaren om åtgärder gällande arbetsmiljön. Det kallas i dagligt tal för en 6-6A, efter paragrafen.

En 6-6A ska föregås av samtal med arbetsgivaren, för en 6-6A är en formell och skarp åtgärd. Skyddsombudet kan här underrätta Arbetsmiljöverket men arbetsgivaren ska först och främst få en chans att ”utan dröjsmål” svara på begäran. Vanligtvis brukar arbetsgivaren få 14 dagar på sig.

Om arbetsgivaren inte svarar inom rimlig tid, eller om svaret inte är tillräckligt, kan skyddsombudet vända sig till Arbetsmiljöverket som kan besluta om föreläggande.

Källa: Arbetsmiljöverket, Unionen
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.