ANNONS

Fagersjöborna: Här kan det byggas bostäder

Fagersjö
De som deltog fick placera ut husen där de tyckte att det passade.
Längs Magelungsvägen och i närheten av Lidl. Det är platser som är lämpliga för nya bostäder, anser Fagersjöbor.
Dessutom vill många ha bättre belysning, en ny fotbollsplan och en pendeltågsstation.
Det kom fram i workshops som Familjebostäder höll under hösten.
ANNONS

Under hösten har stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret och Familjebostäder anordnat workshops med Fagersjöbor kring hur de vill utveckla sitt område. Syftet är att identifiera platser där det är lämpligt att bygga bostäder.

Uppdraget var att placera ut 1 000 nya bostäder. De platser som flesta tyckte att det var lämpligt att bygga på är längs med Magelungsvägen och i närheten av Lidl. Många ansåg också att järnvägsövergången bör förbättras och påpekade att de vill ha ökad turtäthet för bussen.

Fagersjöborna fick också tycka till om vad som är bra och dåligt idag och vad de vill ha i framtiden. Det visade sig att många vill ha bättre belysning i hela Fagersjö. Vuxna med barn vill ha lokalbussar och större hyresrätter. Ungdomar vill ha en pendeltågsstation och en fotbollsplan i västra Fagersjö. De unga tyckte att man kunde bygga bort skogen i till förmån för en pendeltågsstation. De vuxna månade mer om skogen, men ser gärna ett urbant stråk längs Magelungsvägen.

Ikväll visas resultatet av workshopsen på Mötesplats Fagersjö, klockan 18-20. Fram till den 31 januari kan du lämna dina synpunkter på var det bör byggas i Fagersjö. Därefter kommer stadsbyggnadskontoret, exploateringskontoret och Familjebostäder tillsammans att analysera resultatet. Sedan kommer det så småningom att tas farm en ny detaljplan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.