ANNONS

Slut på fallande bostadspriser – se förändringen där du bor

Bostadspriserna ökar i Stockholms län
Vinden har vänt på bostadsmarknaden – nu stiger priserna.
Nu blåser andra vindar på bostadsmarknaden.
Efter två år av negativ utveckling stiger nu priserna på bostadsrätter igen.
ANNONS

Under 2017 rasade priserna på Stockholms bostadsmarknad och under 2018 hann de aldrig riktigt återhämta. Nu, under 2019, syns dock en tydlig förändring på bostadspriserna. I 17 av 26 kommuner i länet har priserna på bostadsrätter ökat under året. Den största prisökningen hittas i Vallentuna under året. 

– Uppgången har drivits på av kapitalstarka kunder som blivit rikare efter börsrallyt, förväntningar om fortsatt lågt ränteläge och fortsatta prisökningar. Just nu råder stark optimism på bostadsmarknaden och det gynnar exklusiva bostäder, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm, som analyserat siffrorna. 


Så förändrades bostadspriserna i kommunerna

Loading...

Loading…

Tabellen visar hur bostadspriserna förändrats mellan december 2018 och november 2019. Nykvarn saknas på grund av för litet underlag. Källa: Svensk Mäklarstatistik 


Bostadspriserna stiger

Mellan december i fjol och november i år steg priserna på bostadsrätter med i genomsnitt 4 procent i huvudstaden. Det är en större ökning i jämförelse med rikssnittet på 3,8 procent.

Bland Stockholms stadsdelar var Östermalm den där prisökningen var som störst under året. Spånga-Kista är den enda stadsdel där priserna fortsatt att sjunka. Lyxlägenheter i innerstan var de stora vinnarna på den stigande bostadsmarknaden under året.

ANNONS

Så förändrades bostadspriserna i Stockholms stadsdelar

Tabellen visar hur bostadspriserna förändrats mellan december 2018 och november 2019.

Loading...

Loading…

Källa: Svensk Mäklarstatistik 


Högre villapriser

Även villapriserna i Stockholm steg under 2019. Ökningen motsvarar 2,6 procent och hade ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 56 598 kronor.

– Prisutvecklingen på villamarknaden har varit stabil efter ett sämre 2018, säger Fredrik Kullman.

ANNONS