ANNONS

Fällda träd ska skapa trygghet i Malmparken

Malmparken är stängd i sommar och flera av träden har huggits ned.
Malmparken är stängd i sommar och flera av träden har huggits ned.
Arbetet med att ta fram en aktivitetspark i Tureberg är på gång. Men flera boende har reagerat på fällningen av träden i Malmparken.
ANNONS

Malmparken ska få sig ett ansiktslyft. Kommunen har arbetat fram ett förslag på att omvandla parken till en aktivitetspark med beachvolleyplan, soldäck och grillplatser.

Men när arbetet nu har kommit igång är det flera Turebergsbor som hört av sig, både till kommunen och Mitt i Sollentuna.

Något som flera personer reagerat på är att de gamla träden fälls.

– Jag är orolig för både bin och småfåglar existens. De flyger inte så långt för att hitta mat. Det finns inga orörda grönytor runtom, det närmsta är Järvafältet, säger Lena Fagerroth som är en av läsarna som har hört av sig till Mitt i.

Ola Larsson som är projektledare på kommunen för parkens omvandling menar att det har varit oundvikligt att fälla träden för parkens omvandling. Anledningarna till att träden fälls är för att öka framkomligheten för maskiner under arbetet, förbättra känslan av trygghet genom att öppna uppytorna samt att en del äldre träd var i dåligt skick.

– Vi har tagit fram gestaltningen utifrån de önskemål som framkommit i medborgardialogen. För att parken ska kunna invigas nästa sommar behövde vi påbörja arbetet nu.

Har kommunen beaktat att träden tas ner under en årstid när fåglar och bin lever av blommor och blad?

ANNONS

– Det förutsätter jag att vi har, sådant ska vara med i beräkningarna.

Av de synpunkter som kommunen har fått in är den vanligaste medborgare som reagerat på att parken är helt avstängd under sommarlov och semestertider.

– Jag vet att det är känsligt för många att parken stängs av under sommaren men det var nödvändigt för att arbetet skulle kunna genomföras.

Så här ska Malmparken se ut efter ombyggnationen. Foto: Sollentuna kommun

Så här ska Malmparken se ut efter ombyggnationen. Foto: Sollentuna kommun