ANNONS

Ung liga fälls för rånförsök och bilkapning

attunda tingsrätt
Sex ungdomar döms för bland annat rånförsök och för att kapat en bil.
Sex ungdomar mellan 16 och 19 år döms för att ha försökt råna en tobaksbutik i Upplands Väsby och planerat ett rån i Rotebro tidigare i år.
Fyra av ungdomarna är från Väsby.
ANNONS

Den 24 maj i år tvingades en kvinna under pistolhot att lämna ifrån sig sin bil vid återvinningsstationen vid Sollentunavallen.

Två pojkar, idag 16 och 17 år gamla, greps senare av polisen för bilrånet. Efter att ha gått igenom pojkarnas mobiltelefoner upptäckte polisen att pojkarna planerat och genomfört andra brott tillsammans med ytterligare fyra ungdomar, två pojkar och två flickor från Upplands Väsby.

Ungdomarna försökte i april i år råna en tobaksbutik i Väsby beväpnade med softairgun och en kolsyrepistol. Rånet misslyckades dock när butiksinnehavaren avväpnade en av rånarna. Det som är något anmärkningsvärt är att händelsen aldrig anmäldes till polisen.

Bilen som rånarna kom över vid Sollentunavallen skulle enligt domen från Attunda tingsrätt ha varit en del av ny rånplan som skulle sättas i verket några dagar senare mot en butik i Rotebro.

De sex ungdomarna döms nu, beroende på ålder, till varierande straff. Strängast straff får en 19-årig man från Upplands Väsby som döms till fängelse i 9 månader.

ANNONS