ANNONS

Falsk brandman var riktig

brandkåren attunda
Brandkåren Attunda gör hembesök i flera kommuner i norra länet.
Polisen varnade i veckan om en falsk brandman på hembesök. Men nu visar det sig att brandmannen var alldeles äkta. Attunda brandkår gör hembesök i flera kommuner.
ANNONS

En kvinna från Upplands Väsby larmade polisen i veckan efter att en brandman knackat på dörren. Polisen, som Mitt i pratade med, bedömde att det troligtvis inte var en brandman. Bakgrunden till misstanken ligger i det stora antalet bedrägerier mot äldre tidigare där personer utger sig för att komma från olika vårdinstanser och myndigheter.

Men nu visar det sig att det faktiskt stämmer – brandmannen var alldeles äkta.

Brandkåren Attunda gör just nu hembesök i flera kommuner, däribland Järfälla, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby. Syftet med besöken är boende ska veta hur de ska agera vid brand hemma eller hos grannen.

Det finns alltså inga skäl till oro om någon från brandkåren dyker upp.
– Det är ju väldigt svårt att hitta brandmannakläder, det syns väldigt tydligt att vi är brandmän då vi är klädda i uniform. Brandbilen står parkerad utanför, det är svårt att hitta en brandbil, säger kommunikationsstrategen Veronica Stolt på Brandkåren Attunda.

Information om hembesöken får boende ta del av via skyltar i aktuella områden, informationsbrev och lappar i trappuppgångar. Information finns även på nätet.

 

 

Fakta

Tre tips på brandskydd

  1. Ha en fungerande brandvarnare
  2. Brandfilt
  3. En pulversläckare.”Tre billiga livförsäkringar”, enligt Veronica Stolt, Brandkåren Attunda.
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.