ANNONS

Falsk hemtjänst försökte lura åldring

En äldre kvinna fick i förra veckan samtal om att hemtjänsten skulle komma och titta på trygghetslarm. Något som senare visade sig vara falskt.
ANNONS

En äldre kvinna från Rudboda fick samtal från någon som utgav sig för att ringa från hemtjänsten. Det gällde kvinnans trygghetslarm som skulle vara trasigt. Personen som ringde skulle komma förbi under fredagen och ordna med larmet. När kvinnans dotter hörde av sig till hemtjänsten och larmföretaget, som har hand om trygghetslarmet, visade det sig inte stämma.

– Det här är något som aldrig verkar ta slut, åldringsbrotten. Vi hade någon häromdagen som utgav sig att vara från vårdcentralen och försökte lura sig hem till en äldre. De skulle ta prover som visade sig vara fel, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ärendet anmäldes till polisen.

Att personer falskt utger sig för att komma från fastighets- eller vaktbolag, vårdcentralen eller från polisen blir allt vanligare.

– Våra rekommendationer är att man inte ska stressa upp sig. Säg att du återkommer, ring och kolla med hemtjänsten, polisen eller vaktbolaget och se om det stämmer. Att vårdcentralen skulle komma och ta prover stämmer ju inte, så gör man inte, säger Albin Näverberg på polisen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.