Falska böter även i Hammarbyhöjden

Förra veckan gick ­polisen i Stockholm ut och varnade för ­falska p-böteslappar.

Minst två personer i Hammarbyhöjden ska ha drabbats.

– Alla människor vet inte om att de har blivit drabbade. Vad jag förstår var p-boten väldigt svår att skilja från en äkta. En del har säkert betalt det här utan att reagera, säger Tony Sörensen, lokalpolisområdeschef i Globen.

Den senaste tiden har flera personer på olika håll i Stockholm hört av sig till trafikkontoret och polisen efter att ha fått falska parkeringsböter.

De har varit snarlika de äkta – en avlång gul lapp med likadant typsnitt. Skillnaden har varit att beloppen har varit för höga och att baksidan, där det normalt sett står information om bankgiro och hur man överklagar, har ­varit tom. Parkeringsbolaget Sverige AB har stått som utfärdare av böterna.

Redan förra fredagen gick en kvinna ut och varnade för bluffen i en lokal facebookgrupp. Hon hade fått en böteslapp på 1 000 kronor i Hammarbyhöjden. ”Tyvärr tittade jag inte tillräckligt noga utan betalade direkt”, skriver kvinnan på ­Face­book.

En man har hört av sig till Lokaltidningen Mitt i och berättat om en falsk parkeringsanmärkning i Hammarbyhöjden.

Polisen har gått ut med en varning och uppmanar de som har blivit utsatta för bluffen att anmäla det till polisen.

– Polisen och banken har spärrat kontot för de här tjuvarna, jag vet inte hur mycket pengar de har kommit över än, säger Tony Sörensen.

Polisen och banken har spärrat kontot för de här tjuvarna.