ANNONS

Familj ”skänkte bort” julfirande

Familjen McCaffrey bjöd in en familj från Sundbyberg som de aldrig träffat tidigare. De klickade direkt. "Vi ska faktiskt ses igen på fredag", säger Ann-Louise.
Familjen McCaffrey bjöd in en familj från Sundbyberg som de aldrig träffat tidigare. De klickade direkt. "Vi ska faktiskt ses igen på fredag", säger Ann-Louise.
"Julfirande bortskänkes". Så löd Blocketannonsen som Frösundabon Ann-Louise McCaffrey lade ut före jul.

En familj från Sundbyberg nappade - och det klickade direkt när de firade julafton ihop.
ANNONS

Julen är över. Men hos familjen McCaffrey i Frösunda finns en varm känsla kvar. Strax före jul lade Ann-Louise McCaffrey ut en annons på Blocket där hon bjöd in till julfirande.

– Julen känns som en familjehögtid men det är så många som sitter ensamma. Och en del föräldrar som tycker det är ledsamt att inte kunna fixa ett stort julfirande. Jag kommer själv från en liten familj med ensamstående mamma, och vet hur man kan längta efter den där gemenskapen, säger Ann-Louise.

En önskan om att bidra fanns där också, de hade ju kylen full av julmat som skulle räcka till fler. En drös svar kom in.

– Jag fick väldigt mycket bra respons. Många tyckte det var en fin gest, någon ringde och frågade om de kunde få vår julgran, berättar Ann-Louise.

Familjen föll för en mamma och hennes dotter från Sundbyberg. De hämtade sina okända julgäster vid lunch och tillbringade sedan julafton tillsammans – mamma Ann-Louise, pappa Jonathan, döttrarna Charlotte och Isabelle och mormor Fatima och de nya vännerna från grannkommunen.

– Vi hade en jättefin jul. Vi lagade mat tillsammans, barnen fick julklappar och vi såg på Kalle Anka. De hade en hund med sig som barnen lekte med. Jättemysigt! säger Ann-Louise.

Familjerna klickade direkt där vid julbordet.

– Vi ska faktiskt ses igen på fredag, berättar Ann-Louise.

Att bjuda in främlingar till sitt hem kan kanske tyckas märkligt för vissa, lite läskigt för andra. Men Ann-Louise rekommenderar det.

ANNONS

– Kan och vill man så är det bara att göra. Det finns så många människor som sitter ensamma, säger hon.

För Frösundafamiljen var det troligtvis inte sista gången de ”skänkte” bort ett julfirande.

– Firar vi hemma nästa år så gör vi det igen, absolut, säger Ann-Louise.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.