ANNONS

Familjebostäder säljer det framtida polishuset i Rinkeby

Dennis Wedn (M) och nya polishuset i Rinkeby.
Dennis Wedin (M) är positiv till affären.
Familjebostäder säljer fastigheten som ska bli Rinkebypolisens nya station.
Det här kommer inte förändra när fastigheten kommer stå färdigbyggd enligt fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).
ANNONS

Sagan om polishuset i Rinkeby forsätter och i dag presenterade Familjebostäder nästa kapitel i den utdragna historien. De säljer nämligen byggnaden till fastighetsbolaget Hemsö för 470 miljoner kronor.

– Det här gör vi för att det är en bra affär för Rinkeby och en bra affär för skattebetalarna. Familjebostäder är bäst på att förvalta hyresbostäder. Nu renodlar vi vår verksamhet och lämnar över det här till ett företag som har den specialkompetens som krävs, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd samt ordförande för Familjebostäder.

Ska hålla tidsplanen

Tanken var att polishuset i Rinkeby, som ska vara cirka 240 polisers arbetsplats, skulle stå färdigbyggt under sommaren 2017. Men vid den tidpunkten hade byggnationen inte ens börjat.

Därefter har projektet skjutits upp två gånger till. Det senaste beskedet är att fastigheten ska vara färdig våren 2020. En tidsplan som fortfarande gäller.

– Det här kommer inte att påverka tiden för överlämning till polisen. Min förhoppning är att det här ska stå klart så snabbt som möjligt. Järva behöver en polisstation och en förstärkning kring säkerheten, säger Dennis Wedin.

Att byggnationen har tagit sådan tid har många anledningar, bland annat på grund av en komplicerad upphandling och att det krävdes en ny detaljplan, enligt Dennis Wedin. 

ANNONS

Ny i Rinkeby

Hemsö som nu tar över fastigheten specialiserar sig på samhällsbyggnader. De äger sedan tidigare inga fastigheter i Rinkeby enligt Dennis Wedin.

– De köpte fastigheten för 470 miljoner kronor. Det gör att vi kan fortsätta utveckla hyresbostäderna i Stockholm. Dessutom kommer en ny fastighetsägare till Rinkeby vilket kan bidra till en positiv utveckling för området, säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.