ANNONS

Nu får familjen ett nytt hem

För några veckor sen kom beskedet om att Roland Isaksson förlorade lägenheten.
För några veckor sen kom beskedet om att Roland Isaksson förlorade lägenheten.
Sonen Eddie Lövenås fick ta emot diplom för sina insatser i räddningsarbetet.
Sonen Eddie Lövenås fick ta emot diplom för sina insatser i räddningsarbetet.
Det är många som har reagerat starkt på artikeln om Roland Isaksson och hans söner som blev av med sitt kontrakt när lägenheten drabbades av en brand. I tisdags hörde Väsbyhem av sig – familjen får ett nytt kontrakt. Fantastiskt tycker Roland Isaksson.
ANNONS

När lägenheten på Kavallerigatan förstördes av branden i maj fick Roland Isaksson permanenta skador. 10 månader senare fick de beskedet att de inte fick flytta tillbaka.

Men nu har Roland fått ett glädjande besked, Väsbyhem har erbjudit familjen ett nytt hyreskontrakt i centrala Väsby. I tisdags kontaktade hyresvärden Roland. På torsdagen skrevs kontraktet på.

”Helt fantastiskt”, skriver Roland till Mitt i.

Kommunen reagerade

Efter att Mitt i uppmärksammat familjens situation och nyheten spridits i sociala media har Väsbyhem såväl som kommunledningen uppmärksammat fallet.

– Det är en rent horribel situation, människor som faktiskt har ett hem som på grund av orsaker de inte själva vållat blir av med hemmet. Vi reagerade av ren medmänsklighet, säger Hillevi Engström, kommundirektör i Upplands Väsby.

Det visar på hur viktigt det är att ha ett allmännyttigt bostadsbolag.

Frågan gick vidare och det var genom Väsbyhem som de kunde hitta en lösning.

ANNONS

– Det är jag väldigt glad för, det visar på hur viktigt det är att ha ett allmännyttigt bostadsbolag inom kommunen.

”Inte av PR-skäl”

Väsbyhem vill inte kommentera det här enskilda fallet.

– När vi väljer att förmedla en lägenhet av särskilda skäl ska det handla om den enskilda familjens behov och inte vara något vi gör av PR-skäl, säger Amra Barlov Lindqvist, VD för Väsbyhem.

För att få en lägenhet i Väsbyhem krävs i snitt en kötid på åtta år. I vissa situationer kan de tillsammans med kommunen erbjuda sociala kontrakt till personer i ett utsatt läge. Därtill har Väsbyhem möjligheten att i undantagsfall bevilja förtur till en lägenhet om det föreligger särskilda skäl.

Det här var ett extraordinärt beklämmande fall.

– Det kan handla om något fall vartannat år, det är alltså inte särskilt vanligt. Då är det ett VD beslut, ett beslut utifrån mina egna värderingar till exempel för att värna om en familj, säger Barlov Lindqvist.

– Det är många människor som är i stort behov av en bostad och det har jag respekt för men det här är inget vi normalt gör. Men det här var ett extraordinärt beklämmande fall, säger Hillevi Engström.


LÄS MER: