ANNONS

Familjen överöst av kärlek efter Mitt i:s artikel

Kicki och Victor Theander är tagna av all kärlek de fått efter Mitt i:s artikel om Victors cancersjukdom.
Kicki och Victor Theander är tagna av all kärlek de fått efter Mitt i:s artikel om Victors cancersjukdom.
Reaktionerna på Mitt i:s artikel om Victor Theander som är döende i cancer är massiva.

– Folk hör av sig från hela världen. Det känns fantastiskt, säger Victor.
ANNONS

I tisdags berättade Lokaltidningen Mitt i om grundaren till matkasseföretaget Middagsfrid och trebarnspappan Victor Theander från Nacka som är döende i benmärgscancer. Artikeln fick ett enormt genomslag hos läsare både av papperstidningen, Mitt i på nätet och på Facebook.

Victor och hustrun Kicki har i sina kanaler i sociala medier fått ta emot mängder av hälsningar och samtal från andra medier som också vill berätta Victors historia. Telefonen har ringt oavbrutet.

– Kolla in Middagsfrids hemsida så ser du hur många som kommenterat, gillat och delat. Sen har hela media-Sverige hört av sig. Responsen har varit helt överväldigande. Det har bara varit positivt och kärleksfullt alltihopa, säger Kicki.

Victor är nöjd med beslutet att gå ut offentligt med sin sjukdom.

– Artikeln har fört med sig två fördelar. Den ena är att jag har fått en enorm feedback från gamla vänner från uppväxten, salsatiden och det fullkomligen regnar kärlek över mig. Den andra fördelen är att människor jag inte känner berättar att artikeln hjälpt dem att stanna upp i sina liv och tänka efter. Folk hör av sig från hela världen. Det känns otroligt meningsfullt och fantastiskt, säger Victor.

Fakta

Reaktioner från Facebook på artikeln:

Camilla Sundholm:‪ Ibland finns inte ord hur man än försöker leta efter de ”rätta”. All kärlek till hela familjen‬, Victor och barnen!‬

*

Britt-Marie Anundi:Jag hoppas av hela mitt hjärta att din sjukdom gick att bota men livet är skört för många när denna cancer slår till!!… Jag hoppas vi kan besegra cancern genom bidrag till forskningen för ingen ska behöva dö i denna sjukdom… Jag tänker på dig Victor och din familj och jag hoppas ni klara av att leva och känna glädje fast livet är tungt men Victor ta inte farväl av livet utan kämpa vidare för ingen vet när din tid är slut, det vet ingen! VARM kram till hela familjen!‬

*

Maria Birgersson Haag:En Stark och vacker berättelse.‬ ‪Många, kanske de flesta tar livet som något självklart och lever det ansvarslöst, i stress och med en ständig jakt efter mer pengar och materiella ting, i stället för att stanna upp leva, umgås, älska…. All styrka och respekt till familjen Theander.‬

*

Sonja Dahlhaug:‪Tänker på er. Många kramar till er‬.

*

Glenn Erik Nordby:Intervjun med Victor visar att han och hans familj har en stor livslust och mod. Jag skickar ett hjärta till dem.

(Från Mitt i Stockholms Facebooksida.)

*

Birgitta Nachid:‪ ‪ Vi måste fortsätta att hoppas på forskningen i framtiden‬.

(Från Mitt i Södermalms Facebooksida.)

*

Nadja Nordstrand: ‪All kärlek till er. Det finns inte en cell i min kropp som inte är gripen av ert mod, er visdom och kärlek. Att inkludera barnen och vara öppen, så fantastiskt fint. Tack för att ni delar med er‬. ‪Jag känner mig på något sätt priviligierad som fick läsa den här artikeln. Som att jag lärt mig något viktigt om livet. Tack‬.

(Från Middagsfrids Facebooksida.)

*

Zandra Dingvall Rauchwerger:‪ Har läst den om och om igen. Så oerhört fint och starkt!

(Från Kickis Facebooksida.)

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.