ANNONS

Äldre famlar i mörkret – lampor på boende trasiga i veckor

Så här mörkt är det på gården vid Tranebergs äldreboende utan en fungerande lampa.
Så här mörkt är det på gården vid Tranebergs äldreboende utan en fungerande lampa.
Hur många personer och hur mycket tid krävs för att byta en glödlampa? Det gamla skämtet är svårt att svara på. På Tranebergs äldreboende har en trasig lyktstolpe stått orörd sedan december – trots flera felanmälningar.
ANNONS

Inne på gården vid Tranebergs äldreboende har det varit mörkt som natten i snart fyra veckor. Lika länge har en av fyra lampor området varit trasig. Men trots att saken anmäldes till Micasa Fastigheter redan i slutet av december har ännu inget gjorts för att åtgärda felet.

Även i entrén till äldreboendet är två av fyra glödlampor trasiga. Även de har felanmälts utan åtgärd. Irriterande, tycker anhöriga, som har tröttnat och istället hört av sig till Lokaltidningen Mitt i.

– Jag har ringt hur många gånger som helst, men inget händer. Micasa säger att de har annat att prioritera. Men de äldre ser ju ingenting och det kan vara farligt, säger en kvinna som har en förälder på boendet.

Hon ifrågasätter tiden det har tagit.

– Det kan ju inte ta en månad att byta några glödlampor. Det är inte rimligt, säger hon.

På Tranebergs äldreboende har lampor stått trasiga i veckor trots felanmälningar. Foto: Läsarbild.

Det kommunala fastighetsbolaget Micasa har enligt avtal sex arbetsdagar på sig att åtgärda liknande fel. I detta fall har dock julledighet och sjukdom kommit emellan, uppger kommunikationschefen Kicki Kullberg Durén.

– Men ärendet är aktivt och ska åtgärdas, jag skulle tro att vi byter lampan inom några dagar, säger hon.

ANNONS

Vad säger du om kritiken om att det har tagit för lång tid?

Jag förhåller mig till det avtal vi har och det är sex dagar som gäller, säger Kicki Kullberg Durén. 

Fakta

Micasa Fastigheter

Micasa Fastigheter i Stockholm AB är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Bolaget har också ett antal senior-, trygghets- och studentboenden.

ANNONS