18 års fängelse för badkarsmord – drogade kvinna till döds

Badkarsmord, Solna
Fotspår i badrummet, där kvinnan hittades död.
En 29-årig kvinna hittades död i badkaret i lägenheten i Solna. En 23-årig man har nu dömts till 18 års fängelse för mord. Han drogade kvinnan till döds, enligt Solna tingsrätt.

Det var i april i fjol som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i badkaret i sin lägenhet i Solna. Den treåriga dottern fanns i hemmet när dödsfallet inträffade.

Nu döms kvinnans 23-årige sambo av Solna tingsrätt till fängelse för mord.

Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet

Lena Klintefall, domare

Tingsrätten har kommit fram till att mannen har gett kvinnan, som han tidigare haft en relation med, en dödlig dos tramadol med en spruta och innan eller efter det lagt henne i ett vattenfyllt badkar så att hon drunknade.

– Det finns flera försvårande omständigheter kring mordet, bland annat att mannen planerade mordet och försökte dölja det på olika sätt, att det begicks mot en kvinna som han var klart fysiskt överlägsen i hennes hem och framför allt att hennes lilla dotter var hemma vid tillfället, säger rådman Lena Klintefall, som har varit domare i målet, i ett pressmeddelande.

En rad andra brott

23-åringen döms även för en rad andra brott, bland annat grov kvinnofridskränkning mot samma kvinna, grovt vapenbrott och misshandel av ytterligare två kvinnor. Straffet blir 18 års fängelse för samtliga brott. Domstolen var enig i alla delar.

Intern kritik

Enligt Aftonbladet har det funnits intern kritik inom polisen mot att ärendet först behandlades som självmord och att en brottsplatsundersökning därmed inte gjordes förrän flera dagar senare.

Mannen har suttit häktad sedan i maj och han ska vara fortsatt häktad till domen har vunnit laga kraft, meddelar tingsrätten.

23-åringen nekar till mord. Hans advokat Leif Silbersky säger till Expressen att allt talar för att domen kommer att överklagas.