Fängelse för barnmisshandel med elsladd

Attunda tingsrätt dömde mannen till 3 månaders fängelse.
Attunda tingsrätt dömde mannen till 3 månaders fängelse.
En man från Täby får tre månaders fängelse efter att han slagit sin son med elsladd. Han ska även ha tvingat i sonen starka kryddor som straff.

Mitt i skrev tidigare i våras om en pappa som stod åtalad för att vid upprepade tillfällen tvingat i sin son chilisås och peppar. Pojken som vari mellanstadieåldern ska också blivit slagen med en elsladd.

Nu döms pappan till tre månaders fängelse för misshandel. Åklagaren hade yrkat på grov fridskränkning, men Attunda tingsrätt menar att gärningarna inte varit så pass allvarliga – utan att brotten rör sig om misshandel av normalgraden.

Tvingade i honom chilipeppar

I utredningen framgår det att pappan tagit fram en pepparburk med röd peppar när pojken varit bråkig. I ett tillfälle, som står beskrivet i domen, har pojken sprungit och gömt sig efter att han upprört pappan. Men när pappan hittade honom höll han fast pojkens händer samtidigt som han gnuggade in den heta kryddan på läppar och tänder. Efteråt hade pojken druckit mjölk och vatten, samt borstat tänderna för att lindra smärtan.

Vid ett annat tillfälle har pappan också slagit sonen med en elsladd. Enligt åtalet ska det ha skett fler fall av misshandel, men enligt tingsrätten kunde de fallen inte styrkas.

Berättade för skolpersonal

Händelserna uppdagades när pojken berättade för sin skolkurator att pappan slagit honom, tvingat honom att äta chili med sked och slagit honom med en elsladd.

Pappan nekar till alla brott och menar i förhör att han alltid är kärleksfull mot sonen men att det kan ha hänt att han kastat svartpeppar i munnen när han bråkat. Han säger att han inte förstår varför sonen berättat det han gjort.

Pojken bedöms som trovärdig

Men tingsrätten bedömer pojken som mycket trovärdig, samt att den utredare som förhörde honom ställt frågorna på ett korrekt sätt. Det finns även bildbevisning som styrker pojkens berättelse om den misshandel som ska ha skett med elsladden.

Pappan döms till tre månaders fängelse och ska betala 20 000 kronor i skadestånd till pojken.