ANNONS

7,5 års fängelse för brevbomb på Kungsholmen

Inne i paketet låg kablar som var en del av en bomb.
Inne i paketet låg kablar som var en del av en bomb.
Tingsrätten dömer 42-åringen som skickades brevbomben till ett långt fängelsestraff.
Tingsrätten dömer 42-åringen som skickades brevbomben till ett långt fängelsestraff.
En 42-årig man döms till fängelse i 7 år och 6 månader för att ha skickat en brevbomb till en läkare på Kungsholmen.
ANNONS

Det var den 8 september som Kungsholmsbon fick ett paket där den påstådda avsändaren var Cancerfonden. Men när han såg att sladdar och kablar stack upp ur paketet förstod han att det var en bomb. Han larmade polisen som skickade ut bombtekniker till platsen som kunde ta hand om paketet.

Nu döms en 42-årig man till fängelse i 7 år och 6 månader för försök till mord. I domen framgår det att den enda kopplingen som åklagaren har hittat mellan offer och gärningsman är att läkaren för flera år sedan vårdat den 42-årige mannens pappa.

42-åringen har hela tiden nekat till all inblandning i brottet. Avgörande för den fällande domen är att 42-åringens dna hittades på bombens tändanordning. Även fingeravtryck säkrades på brevet.

Tingsrätten skriver i domen att bomben hade kunnat orsaka fara för livet om den detonerat. Domstolen anser det inte bevisat att 42-åringen hade uppsåt att döda läkaren men menar att han var likgiltig inför konsekvenserna.

42-åringen ska också betala 135 000 kronor i skadestånd till offret.

När Mitt i når kammaråklagare Lucas Eriksson har han inte hunnit läsa igenom domen men han är nöjd med påföljden.

– Påföljden är något under det som jag yrkade på, någonstans mellan 8 och 10 år, men 7 år och 6 månader är ändå i paritet med det, säger Lucas Eriksson som inte bestämt sig för om han ska överklaga domen eller inte.

 

Mitt i Kungsholmen har sökt 42-åringens advokat Thomas Bodström utan resultat.

ANNONS