ANNONS

Döms till fängelse efter McDonaldsmisshandel

Övervakningsbild ur polisens förundersökningsprotokoll.
Övervakningsbild ur polisens förundersökningsprotokoll.
De unga männen fick vänta i tio minuter på sin beställning - då gick de till angrepp mot McDonaldspersonalen. Nu döms en av männen till fängelse för misshandel.
ANNONS

”Var det du som sa tio minuter” ska en av gärningsmännen ha utropat och sedan misshandlat McDonaldskassören i Stora Wäsby.

Det hände tidigt på morgonen den 22 oktober strax efter att de två männen beställt mat i restaurangens drive in och fått beskedet att deras mat skulle dröja. Detta anses vara motivet till misshandeln.

– Vi trodde till en början att det var ett konstigt rånförsök som skedde klockan sex på morgonen, en söndag. Men det var inget som tydde på att de ska ha försökt komma över kontanter, sade åklagaren Robert Näppi till Mitt i när åtalet kom tidigare i november.

En av männen har genom vittnesmål och övervakningsbilder kunnat identifieras som en ung man i övre tonåren som nu döms för misshandel, olaga hot och narkotikainnehav. Den andre gärningsmannen är fortfarande okänd.

Den unge mannen döms också för en misshandel i Märsta den 18 augusti då han slagit en restauranganställd.

Mannen förekommer sedan 2015 i belastningsregistret och har tidigare dömts för bland annat misshandel och grovt hemfridsbrott,

Påföljden efter den nya domen blir fängelse i två månader.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.