Fängelse för 55 gram kokain

En man i 35-årsåldern som är skriven i Norsborg har dömts till fängelse för narkotikabrott.

Polisen har vid flera tillfällen beslagtagit droger från mannen, både från honom personligen och i hans bostad. I januari i år hittade polisen cannabis och kokain i mannens lägenhet, och månaden därefter hittades över 55 gram kokain i bostaden, som åklagaren bedömer inte ska ha varit avsett för eget bruk.

I domen framgår det att kokainet skulle motsvara runt 960 missbrukardoser, och motsvara ett försäljningspris på runt 67 000 kronor.

Mannen har erkänt att han haft cannabis men nekat till förvarar eller innehav av kokain. Han har hänvisat till att drogerna tillhör en person han delar bostad med, men denne har inte kunnat identifierats. Vid en sammantagen bedömning av alla uppgifter bedömer tingsrätten att mannen uppsåtligen tagit befattning med narkotikan.

Polisen har hittat en våg och påsar i mannens lägenhet, som tillsammans med kokainets renhetsgrad styrker misstanken om att förvaringen av kokainet var tänkt för annat än eget bruk, det vill säga eventuell försäljning.

Mannen döms till ett år och fyra månaders fängelse, för två fall av narkotikabrott av normalgraden samt ringa narkotikabrott.