Fängelse för brutal misshandel

Domen kom på fredagen.
Domen kom på fredagen.
En kvinna i Tumbaområdet blev medvetslös när hon misshandlades i en lokal i Tumbaområdet i början av oktober.

Efter misshandeln försvann kvinnan och polisen misstänkte ett tag mord.

Nu har en man i 40-årsåldern dömts till fängelse i två år och åtta månader för brottet.

Den dömde mannen träffade tillsammans med en annan man kvinnan i Stockholm en natt i oktober.

Kvinnan följde med till Tumba och den nu dömde mannen köpte sex av henne. Men enligt domen blev de sedan oense om betalningen och mannen började då misshandla kvinnan grovt med både slag och strypgrepp. Kvinnan var medvetslös när mannen bar ut henne från lokalen. Hon återfick dock medvetandet och försvann från platsen innan ambulans hunnit fram. Kvinnan var sedan försvunnen i några dagar och polisen misstänkte tidigt i utredningen mord.

Åklagaren yrkade på att mannen skulle dömas för försök till dråp, men tingsrätten låter domen stanna vid grov misshandel. Enligt tingsrätten går det inte att bevisa att mannen haft för avsikt att döda kvinnan, även om strypgreppet hölls så länge att det var fara för hennes liv.

Mannen har erkänt att han misshandlat kvinnan, men inte att han haft för avsikt att ha ihjäl henne. Till tingsrätten har han sagt att han ville ha tyst på kvinnan och att det var därför han tog strypgrepp. Mannen har utöver misshandeln också erkänt att han köpt sex och att han rökt cannabis tidigare under kvällen.

Tingsrätten dömde under fredagen mannen till fängelse i två år och åtta månader. Han ska dessutom utvisas från Sverige och har ingen rätt att återvända på tio år. Mannen ska också betala drygt 52 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Två personer var till en början anhållna misstänkta för skyddande av brottsling. Enligt åklagaren är de inte misstänkta längre.