Sjuåringar fick sjunga med idoler

Det var tjockt vid scenen när gruppen Dolly Style uppträdde i Vällingby centrum i söndags. I den sista låten fick de 7-åriga Dolly Style-imitatörerna Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark från Kälvesta sjunga tillsammans med sina idoler.

Vad kan vara större när man är sju år än att få sjunga tillsammans med de avgudade förebilderna? För sjuåringarna Kaia Björklund, Amanda Wallin och Ella Lindmark från Kälvesta blev drömmen verklighet på söndagen under Vällingby­dagarna.

– Jag hade fjärilar i magen, berättar Amanda Wallin som uppträder som ”Molly”.

Hon och kompisarna Kaia Björklund och Ella Lindmark bildade tidigare i år det egna bandet Karamella, där de imiterar sina idoler från Melodifestivalen. De har haft spelningar på både fritids och olika förskolor och har blivit lokala kändisar.

Under Vällingbydagarna uppträdde Karamella med hiten ”Hello hi”, sedan kom Dolly Style upp på scenen och spelade flera andra låtar.

Som avslutning sjöng Karamella och Dolly Style ”Hello hi” tillsammans.

– Innan kändes det ganska pirrigt. Men när vi kom upp på scenen släppte vi loss, säger Amanda Wallin.

Enligt Oscar Björklund, pappa till Kaia, sa medlemmarna i Dolly Style efteråt att det knappt behövde sjunga någonting själva eftersom sjuåringarna klämde i så mycket.

– De var snälla och sa ”oj vad fina ni är”. Och så gav vi några presenter till dem också, berättar Amanda Wallin.

Efteråt ringlade kön för att få autografer lång – både till Dolly Styles signering men också till Karamellas.

Granne gav sig på mamma och barn i trapphuset

Hässelby Tingsrätten har dömt en Hässelbybo till villkorlig dom och samhällstjänst för att ha misshandlat grannfamiljen i trapphuset.

En mamma och hennes två söner var på väg in i sin lägenhet när mannen kom ut ur sin och tog ett grepp om den ena sonens nacke och försökte knuffa honom mot trappan.

När mamman ringde polisen tog han i stället tag i mammans arm.

Till slut lyckades familjen ta sig in i sin egen lägenhet.

Mannen själv har nekat till misshandeln, som begcks den 12 september 2014.

Fängelse för hustrumisshandel

HÄSSELBY En man i 20-årsåldern har dömts i tingsrätten till fängelse i ett år och tre månader för grov kvinnofridskräkning efter att vid fyra tillfällen ha misshandlat sin gravida flickvän.

Den sista misshandeln begicks i somras. Enligt domen tog mannen då en kniv och lade den mot hennes kind. Sedan riktade han knivspetsen mot magen. Därefter misshandlade mannen kvinnan på toaletten. Det var först när mannen sov som kvinnan lyckades smyga ut ur lägenheten. Mannen själv har förnekat de flesta av brotten.