ANNONS

Fängelse för man som våldtog dotter

Den man i Farsta som åtalats för våldtäkt mot sin minderåriga dotter dömdes i fredags till fängelse i 2 år och 9 månader.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i skrev i januari om åtalet mot Farstabon. Vid ett besök hos Farsta stadsdelsförvaltning i höstas berättade hans dotter för personal om misstänkta övergrepp.

Hon sa att pappan hade tagit på olika ställen på hennes kropp, bland annat mellan benen.

Hon berättade också att pappan ska ha bett henne hålla käften när hon tyckte att det gjorde ont, och hotat att döda hennes mamma om hon berättade för någon.

Den åtalade Farstabon nekade under rättegången till alla anklagelser. Uppgifterna om våldtäkten dök upp under en pågående vårdnadstvist. Mannen hävdade att det var flickans mamma som diktat upp historierna och tvingat sin dotter att föra dem vidare. Han sa att dottern är styrd av mamman, ”som med en fjärrkontroll”.

Tingsrätten valde dock att tro på flickans berättelse, som hon upprepat i flera krävande förhör.

I domen står att det är ”uteslutet” att en så ung flicka ”skulle kunna förmås att ett flertal gånger, i två olika sammanhang, på ett så konsekvent sätt leverera en uppdiktad berättelse”.

Pappan dömdes mot sitt nekande för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn och olaga hot. Straffet blev fängelse i 2 år och 9 månader.

Däremot friades mannen från anklagelser om misshandel.

Den dömdes advokat, Ulrika Borg, säger till Lokaltidningen Mitt i att domen kommer att överklagas.

ANNONS

Hög polischef åtalas i muthärva

stockholm En tidigare hög chef inom Rikspolisstyrelsen och kriminalvården har åtalats i det som kan bli Sveriges största muthärva genom tiderna. En rad polishus, fängelser och häkten, bland annat det i Sollentuna, ska ha kommit till genom mutor, enligt åtalet. Byggkontrakten har varit värda hundratals miljoner kronor. Polischefen ska bland annat ha fått ett hus värt 3,8 miljoner kronor byggt åt sig.

Här ska den nya stora matbutiken byggas

Farsta Förra måndagen spärrades en del av parkeringen vid Karlandaplan av, samtidigt som grävskopor rullade in.

Stadsbyggnadsnämnden har godkänt planen på en Ica Kvantum-butik som ska göra Farsta centrum ännu större. Första steget blev att lägga ner nya rör i marken för vatten och avlopp.

Som Lokaltidningen Mitt i har berättat tidigare medför planen också att gångtunneln under Farstavägen kommer att fyllas igen.

Den nya butiken blir 3 500 kvadratmeter stor med två parkeringsdäck för bilar. Tanken är att den ska öppna våren 2014. Den nuvarande Ica-butiken i Farsta centrum kommer inte att bli kvar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.