ANNONS

Fängelse för rån mot flicka i hennes hem

ANNONS

Fyra män, varav två boende i Skärholmen, och en kvinna har dömts för grovt rån efter ett dåd den 14 september 2011.

Tre av männen sprang då maskerade in i en 17-årig flickas bostad i Tumba och drog ner flickan och hennes väninna på golvet där mun, armar och ben tejpades med silvertejp.

En sopsäck drogs över flickans huvud och man hotade att skjuta henne.

När männen efter ungefär 15 minuter lämnade lägenheten hade de tagit med sig värdesaker för minst 300 000 kronor, inklusive en bil.

Flickan och hennes väninna lyckades göra sig fria och larmade grannarna som ringde polisen.

I brottsutredningen har det framkommit att även om flickans väninna varken utövade våld eller hotade 17-åringen så var även hon delaktig i rånet eftersom hon hade känt männen, vetat att de avsåg att råna och berättat för dem att flickan var ensam hemma vid tillfället.

Tingsrätten har slagit fast att de båda männen från Skärholmen, 21 respektive 24 år gamla, tillsammans med mannen från Bandhagen var delaktiga i själva gärningen och de döms samtliga till fängelse i fyra år.

Flickans väninna dömdes även hon till fängelse – i tre år och två månader.

En annan person får skyddstillsyn för stöld och en sjätte person, som inte deltog i själva rånet men agerade chaufför vid tillfället, dömdes till fängelse i fyra år och fyra månader för bland annat grovt rån, stöld och bedrägeri.

ANNONS

En sopsäck drogs över flickans huvud och de hotade att skjuta henne. Ur domslutet