Järfällabo får två års fängelse för rån

Döms till två års fängelse för rån.
Döms till två års fängelse för rån.
En 24-årig man från Järfälla har dömts vid Attunda tingsrätt till 2 år och 3 månaders fängelse för två rån. Samtidigt frias han från en åtalspunkt om rån då rätten anser att det inte är bevisat att han har begått det.

Mannen var åtalad för tre fall av rån. Han fälls för två av dem; ett rån mot ett växlingskontor i Jakobsbergs centrum och ett mot en småbutik i Bromma i år.

Den 19 juli rånade mannen växlingskontoret i Järfälla. 24-åringen var maskerad och riktade en kniv mot personalen, samtidigt som han hotade dem. Han slog även en i personalen vid tillfället. Från rånet fick han med sig cirka 37 ooo kronor enligt domen.

Två månader tidigare, den 26 maj, hade mannen rånat en småbutik vid tunnelbanestationen Brommaplan. Han fick ungefär med sig 1900 kronor från det rånet.

Samtidigt frias han från åtalspunkten om ett rån som skedde mot samma butik i Bromma två veckor tidigare. Enligt tingsrätten är det inte ställt utom allt rimligt tvivel att 24-åringen var den som utförde det rånet.

24-åringen fälls även för två fall av narkotikabrott.

Mannen är tidigare dömd för mindre allvarliga brott och rånet mot växlingskontoret bedöms som extra allvarligt, då 24-åringen hotade personalen med kniv och använde våld. Följden blir 2 år och 3 månader i fängelse.

En av nämndemännen ansåg att det inte är bevisat att 24-åringen genomförde rånet den 26 maj i Bromma och menade att denne borde frias från det.