ANNONS

Fängelse för vansinnesfärd

I början av året gav sig en man ut på en vansinnesfärd i på E18 genom Roslagen. Mannen och körde på fel sida vägen i mycket hög hastighet.

Tingsrätten dömde honom till skyddstillsyn, men hovrätten har nu skärpt straffet till fängelse i ett och ett halvt år.
ANNONS

Vittnen berättade under rättegången hur de var tvungna att väja att sidan för att inte kollidera med mannens bil. Flera uppger att de bara var några centimeter från en krock.

Mannen var påverkad under färden och bilen som han körde var stulen. Innan han till slut stoppades han köra genom Vallentuna, Täby, Danderyd och Solna.

I Gärdestunneln stannade mannen bilen, mannen klev ut och tömde en brandsläckare för att skapa en rökridå. Han försvann sedan på en cykel men kunde gripas kort därefter. Vid gripandet hittade upptäckte polisen att mannen var beväpnad med en pistol.

I tingsrätten dömdes mannen till skyddstillsyn och beordrades följa en särskild behandlingsplan. Både mannen och åklagare valde att överklaga.

Hovrätten gick alltså på åklagarens linje och beslutade att straffet skulle omvandlas till fängelse. Ett av skälen till det är att mannen flytt från ett behandlingshem där han skulle genomgå behandling för sina drogproblem.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.