ANNONS

Fängelse för misshandel vid pendeltågsstation

En man blev misshandlad på Trångsunds pendeltågsstation i julas.
En man blev misshandlad på Trångsunds pendeltågsstation i julas.
En Huddingebo har dömts till 1 år och 4 månaders fängelse för att ha misshandlat en annan man grovt vid Trångsunds pendeltågsstation i julas.
ANNONS

Det var på annandag jul som den råa misshandeln ägde rum. Både offret och gärningsmannen hade varit på en restaurang när Huddingebon, som är 19 år, helt oprovocerat slog ner den andra mannen så att han började blöda rejält och fick flera skador.

Fick sju sparkar

I domen skriver Södertörns tingsrätt att misshandeln skedde överraskande och helt utan förvarning. Den skadade mannen fick ta emot 7 sparkar mot huvudet innan gärningsmannens kompis kunde dra bort den nu dömde mannen från platsen.

Snabb polisinsats

Tingsrätten skriver ”att utdela flertalet kraftiga sparkar mot huvudet på en person som redan ligger och som i övrigt är försvarslös är tveklöst ett uttryck för särskild hänsynslöshet eller råhet.”

Brottet kunde uppklaras för att en polis kände igen gärningsmannen på övervakningsfilmen från tågstationen. På sin facebooksida skriver Huddingepolisen att det är ett ”utmärkt utredningsarbete” som gjorde att brottet snabbt kunde lösas.

Huddingebon dömdes för grov misshandel till fängelse i 1 år och 4 månader.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.