Tyresöbo dömd till fängelse efter polisjakt i hög hastighet

22-åringen häktades av Södertörns tingsrätt.
Mannen dömdes nyligen av Södertörns tingsrätt.
En man, som bor i Tyresö, har dömts till fängelse. Med kokain i blodet körde han i uppemot 200 kilometer i timmen för att komma undan poliserna. Han har även dömts för att vara nära att köra på en polis.

Det var i januari i år som två poliser i en polisbil såg hur en bil kom körandes i hög hastighet på Gudöbroleden och bestämde sig för att kontrollera den.

Först stannade bilisten men mannen körde sedan därifrån i hastigheter på uppemot 200 kilometer i timmen.

Greps på frusen sjö

Han körde över en spikmatta och prejades av vägen, men satte fart igen. En polisman, som hade hunnit gå ur bilen, fick kasta sig in i polisbilen igen för att inte bli påkörd. Till slut fick poliserna stopp på bilen och mannen greps efter att ha sprungit ut på en frusen sjö.

Nyligen dömdes mannen, som är i 30-årsåldern, av Södertörns tingsrätt till fängelse i 1 år och 3 månader. Han dömdes bland annat för försök till grov misshandel mot polisen och grov vårdslöshet i trafik. Han dömdes även för att ha kört med kokain i blodet och utan körkort, också vid andra tillfällen.

Erkänner delar

En nämndeman hade en annan åsikt. Hon ansåg inte att det var ”ställt utom rimligt tvivel” att den dömda ”uppsåtligen försökt skada XX (polisen) genom att köra på eller klämma honom”.

Mannen erkänner flera av brotten, men ”känner inte alls igen att han ska ha försökt att köra på” polisen, står det i domen. Han har berättat i förhör att eftersom han inte hade körkort körde han ifrån polisen.

Domen har inte överklagats. Måndag är sista dagen för att överklaga.