Fängelse för brutala sparkar mot AIK-supporter

AIK-supportern slogs till marken och fick ta emot flera hårda sparkar.
AIK-supportern slogs till marken och fick ta emot flera hårda sparkar.
En AIK-supporter blev brutalt misshandlad vid Friends arena timmarna innan en allsvensk hemmamatch. Nu har en 23-åring Hammarbysupporter dömts till fängelse. Polisen har inte identifierat misshandelsoffret.

En lördagsförmiddag i september i fjol rullade ett par personbilar med Hammarbysupportrar in på Evenemangasgatan vid Friends arena. Flera personer maskerade med grönvita halsdukar hoppade ur bilarna för att sedan misshandla en AIK-supporter. Vittnen såg hur AIK-supportern slogs till marken och därefter försökte skydda sig mot en lång rad sparkar mot kroppen och huvudet. Delar av misshandeln fångades på film. En 23-årig man som inte var maskerad och som enligt vittnen var sist att sparka AIK-supportern innan bilarna försvann från platsen kunde direkt identifieras av supporterpolisen när de tog del av filmmaterialet, enligt förundersökningen. Under rättegången i Solna tingsrätt berättade ett vittne att 23-åringen tog i hårt och sparkade som när man sparkar en fotboll.

Målsägande okänd

Nu har 23-åringen dömts till ett och ett halvt års fängelse för grov misshandel. AIK-supportern är inte identifierad och några dokumenterade skador finns därför inte med i åklagarens bevisning. Trots att målsägande är okänd anser tingsrätten att det är klarlagt att misshandeln har varit särskild hänsynslös och rå samt orsakat smärta.

Misshandel AIK-supporter

Erkänner en spark

23-åringen har erkänt misshandel av normalgraden. Han menar att han har utdelat en spark mot kroppen och nekar till att ha sparkat mot huvudet. Senare samma dag skulle AIK möta Häcken i allsvenskan och exakt vad Hammarbysupportrarna gjorde vid Friends arena den här dagen är inte klarlagt, men bakgrunden till misshandeln är enligt 23-åringen själv supporterrelaterad:

”De var våra antagonister, vår fiende. De är AIK:are och jag är Hammarbyare. Det var tjafs innan men jag vill inte berätta om det”, har han bland annat sagt i polisförhör.

Domen har ännu inte överklagats. Mitt i har sökt 23-åringens advokat.