ANNONS

Döms till fängelse för stölder i tunnelbanan

20-åringen döms till fängelse och utvisas efter flera fall av stölder i tunnelbanan.
20-åringen döms till fängelse och utvisas efter flera fall av stölder i tunnelbanan.
Den 20-årige man som åtalades för flera grova stölder i kollektivtrafiken på Östermalm och i Aspudden döms till fängelse.
Mannen ska även utvisas.
ANNONS

20-åringen döms i Stockholms tingsrätt för fem fall av grov stöld.

Fyra av dem ägde rum under våren, då mannen stulit tre telefoner och en dator. Telefonstölderna skedde vid t-banestationerna i Aspudden, Stadion och Tekniska Högskolan.

Frågade om adress – tog telefonen

Vid stölderna på Östermalm knyckte han telefonen ur händerna på sina offer. Den kvinna som fick sin telefon bestulen vid Stadion har berättat i förhör hur 20-åringen gick upp bredvid henne och frågade efter en adress, när hon tog upp sin telefon ryckte mannen den åt sig och sprang därifrån.

Datorstölden skedde på T-centralen. I samband med den greps 20-åringen, efter att en ordningsvakt sett stölden via övervakningskameror.

Den femte stölden gjorde 20-åringen sig skyldig till förra våren, även då togs en telefon från en kvinna, den gången på Medborgarplatsen.

Mannen döms även för djurplågeri efter att ha utdelat flera sparkar mot en polishund förra sommaren.

ANNONS

Måste lämna landet

20-åringen, som är marockansk medborgare, döms till ett år och sex månaders fängelse.

Han ska även utvisas i fem år. I domen står att han ”antas kunna göra sig skyldig till fortsatt brottslighet i Sverige” och att det inte finns ”tillräckliga skäl för att låta honom stanna kvar”.

ANNONS