ANNONS

Fängelse för stöldliga – stal kläder för 700 000 ur Kistabutiken

Rån mot butik i Kista Galleria. Bild från butiks övervakningskamera i polisens FUP
Med en stor såg kom de in i butiken.
På tio minuter kom tjuvarna över kläder för nästan 700 000 kronor från en butik i Kista galleria.
Nu döms tre män till fängelse för den grova stölden.
ANNONS

Det var en tidig morgon i juni som en stöldliga slog till. Med hjälp av bräckjärn tog de sig in i Kista galleria innan den hade öppnat. Ligan tog sig snabbt till en av gallerians butiker som främst säljer exklusiva märkeskläder. Butiken var stängd och var försedd med ett jalusi i stål. Men det var inget som hindrade rånarna.

Här tömmer rånarna Kistabutiken – stjäl kläder för 700 000 kronor

Med en stor vinkelkap sågade de upp jalusit. Sedan tömde tjuvarna butiken på kläder. Stölden tog under tio minuter och rånarna kom iväg med ett byte med ett försäljningsvärde på  687 475 kronor.

Rån mot butik i Kista Galleria. Bild från butiks övervakningskamera i polisens FUP

Rånarna fyllde en rad byggsäckar med märkeskläder från butiken i Kista. Foto: Polisens Förundersökning.

Bilrån, guldstöld och motorcykelstöld

Tre män åtalades för butiksstölden. Utöver stölden i butiken stod männen även åtalade för ett rånförsök mot en guldsmed i Kista galleria och en grov stöld mot en bilhandlare i Skapnäck där ligan bland kom undan med en trehjulig motorcykel.

Dessutom stod en av männen åtalad för att tillsammans med en 24-årig man från Sundbyberg stulit en bil under pistolhot i Linköping. Enligt åtalet ska de ha tagit sig in i en familjs villa och där ska de under pistolhot tvingat till sig familjens sportbil.

Fängelsestraff

De tre männen döms nu för sin inblandning i stöldturnén. Männen är 29, 25 och 23 år gamla och kommer från Botkyrka, Norsborg och Rinkeby. Mannen från Sundbyberg frias från bilrånet medan den 23-årige Rinkebybon döms för sin inblandning i det.

ANNONS

25-åringen från Norsborg döms till fängelse i 1 år och 6 månader för två fall av grov stöld. Den 29-årige mannen från Botkyrka döms till 1 år och 8 månaders fängelse för grov stöld och stöldförsök. Den 23-årige mannen från Rinkeby döms för klädkuppen och bilrånet och kommer att få tjäna 1 och och 10 månader i fängelse.

Samtliga dömda nekar till att ha varit delaktiga i stölderna och stöldförsöket.