22-åring våldtog minderårig flicka – döms till 6 års fängelse

Jakt efter misstänkt våldtäktsman i Huddinge.
Den 22-årige mannen som häktades i april döms nu till fängelse. Arkivbild.
Den 22-åriga mannen har under dödshot våldtagit den 13-åriga flickan upprepade gånger. Att brottsplatsen var enslig och att mannen var maskerad gör att brottet ska ses som grovt. Nu döms han till 6,5 års fängelse.

Det var den 25 april som en 13-årig flicka i Länna i Huddinge överfölls av en maskerad man då hon var på väg till skolan. Mannen drog in flickan i ett närliggande skogsparti där hon våldtogs upprepade gånger.

På torsdagen meddelade Södertörn tingsrätt att mannen döms till 6 år och 6 månaders fängelse för grov våldtäkt mot barn. I samband med att mannen häktades så erkände han brottet, men inte att det skulle ses som grovt.

DNA-spår säkrade

Av polisens utredning framgår att 22-åringen vid tidpunkten för händelsen var påverkad av både narkotika och alkohol då han överföll den 13-åriga flickan. Mannens sperma har även genom DNA-analys säkrats i en skogsdunge vid brottsplatsen.

22-åringen ska under överfallet sagt att han haft en kniv och att han skulle döda flickan om hon inte var tyst och hade sex med honom. Att han även var maskerad och att platsen för det inträffade var enslig gör att flickan var extra utsatt.

Flickans egen berättelse

Den 13-åriga flickan har berättat om händelsen på ett detaljerat, sammanhängande och konsekvent sätt. Hennes berättelse stämmer även väl överens med den bevisning åklagaren presenterat i övrigt.

22-åringen hade då han överföll flickan i Länna släppts från fängelset 16 dagar tidigare. Då hade han avtjänat ett straff för att ha misshandlat en gravid kvinna med ett metallrör i Årsta. Mannen har därutöver ett omfattande brottsregister och har dömts för flera våldsbrott tidigare.

Södertörns tingsrätt tar i dagens dom stor hänsyn till att 22-åringen återfallit i allvarlig våldsbrottslighet så snart efter att han släppts från det avtjänade straffet. I domen skriver man: ”återfallet kan inte resultera i någon annan effekt än att straffet skärps.”

22-åringen ska utöver fängelsestraffet även betala skadestånd till flickan på 257 140 kr.