ANNONS

Fängelse för man som våldtog kvinna på Årstafältet

Dimma över Årstafältet.
Årstafältet.
Två månader efter den brutala våldtäkten på Årstafältet dömdes i dag en 24-årig man till fyra års fängelse för våldtäkt, rån och bedrägeri.
ANNONS

Det var den 25 september i år som en kvinna i 35-årsåldern överfölls och våldtogs vid Årstafältet då hon var på väg till jobbet, enligt polisen.

Misstänkt våldtäktsman fastnade på film

Kvinnan rånades även på sitt bankkort och gärningsmannen fastande senare på en övervakningsfilm då han tog ut pengar från kvinnans konto.

Misstänkta mannen hörde själv av sig till polisen

Efter att fallet tagits upp i medier hörde gärningsmannen själv av sig till polisen.

Förra veckan hölls huvudförhandlingen och idag föll domen. Den 24-årige mannen dömdes av Södertörns tingsrätt till fyra års fängelse för våldtäkt, rån och bedrägeri. Mannen ska dessutom betala ett skadestånd till kvinnan.

Man häktad för våldtäkten i Östberga

– Det känns bra att kvinnan fick saken prövad så snabbt. Jag hoppas att hon känner att hon på något sätt får upprättelse efter den traumatiska händelsen hon varit med om och kan gå vidare i livet trots allt, säger Sophia Lennermark, utredare vid Grova brott i polisområde Stockholm Syd.

ANNONS
Framgångsfaktorerna för en snabb process från brott till dom har, enligt utredaren Sophia Lennermark, bland annat varit en tydlig målsägande som kunnat lämna en detaljrik berättelse av händelseförloppet, ett bra samarbete med åklagaren samt att det fanns DNA att fästa till gärningsmannen.