ANNONS

Fängelse för vansinnesfärd på gångvägar

49-åringens vansinnesfärd gick genom stora delar av västerort.
49-åringens vansinnesfärd gick genom stora delar av västerort.
Bilister väjde i sista stund och barn fick kasta sig åt sidan för att klara livhanken under en 49-årig mans vansinnesfärd på gator och gångvägar i Råcksta, Vällingby och Nälsta i september.
Mannen, som var narkotikapåverkad vid tillfället, har nu en tid i fängelse framför sig.
ANNONS

Det var eftermiddag den 10 september när en polispatrull noterade en röd Saab som körde alldeles för fort på en 30-sträcka vid Råckstavägen.

De signalerade åt bilisten att stanna, men istället ökade han farten ytterligare, var mycket nära att krocka i en rondell och svängde upp på en gångväg.

Körde genom gångtunnel

”Vi ser att en person med hund är mycket nära att bli påkörd men lyckas hoppa undan i sista stund”, skriver en av poliserna i sin rapport.

Bilen fortsatte genom en gångtunnel (!) och kom via fler gångvägar ut på Lyckselevägen, där den fick sladd och var nära att kollidera med parkerade bilar innan färden fortsatte, hela tiden i allt högre fart.

Barn hoppade undan

Vid ett övergångsställe var två flickor i 10-årsåldern på väg att korsa vägen men fick hoppa undan när bilen fortsatte utan att bromsa in, enligt poliserna som följde efter på avstånd.

Färden fortsatte i en slinga mot Vällingby centrum och flera andra bilar tvingades väja för att undvika frontalkrock.

Vägrade lämna bilen

Vid Storvretsvägen fick Saaben sladd, varvid polisbilen hann i kapp och körde in dess sida för att få stopp på den våldsamma färden.

Föraren vägrade första att komma ut ur bilen och försökte köra därifrån, men gav till sist upp. En analys visade att mannen hade amfetamin i blodet. Själv säger föraren att han inte vet hur snabbt han körde och att han inte såg några personer som tvingades väja under färden.

49-åringen har nu dömts av Solna tingsrätt till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.