ANNONS

Fängelsedomar efter knarkräd i Husby

I höstas slog polisen till mot den öppna knarkhandeln i Husby centrum.
I höstas slog polisen till mot den öppna knarkhandeln i Husby centrum.
35 personer är nu dömda för narkotikabrott efter polisens stora knarkräd i Husby centrum i höstas.

Sex unga män från Husby har dömts till fängelse. Fyra av dem för grovt narkotikabrott, och två personer för medhjälp. En person dömdes till ungdomsvård för narkotikabrott.

Resten av de dömda i härvan är köpare, som får dagsböter.
ANNONS

I måndags kom domen för de personer som varit inblandande i den organiserade narkotikahandeln i Husby centrum i höstas. De har i första hand sålt cannabis, kokain, ecstasy och Tramadol. Vissa försäljningar har skett direkt från mopeder. Mopederna har även fungerat som förvaringsplats för narkotikan i samband med försäljning.

Under september och oktober förra året bedrev polisens så kallade Fenixgrupp en intensiv spaning mot den öppna narkotikahandeln i Husby centrum.

Förutom spaning hade de en omfattande telefonavlyssning på de misstänkta och kunde tack vare det göra ett stort tillslag av narkotika.

Sju personer åtalades för inblandning i narkotikahandeln. De är alla bosatta och uppvuxna i Husby, förutom en av dem som flyttade till stadsdelen på 90-talet. Samtliga är mellan 20 och 25 år.

I måndags föll domen. Solna tingsrätt anser att de fyra Husbybor som dömts för grovt narkotikabrott har sålt narkotika på ett organiserat och yrkesmässigt sätt. Under rättegången förnekade de att de hade ingått i en organisation. De dömdes för grovt narkotikabrott till mellan två till tre års fängelse.

– Verksamheten har skett i vinstsyfte och har bedömts vara hänsynslös eftersom den till stor del bedrivits på en plats som de boende i Husby haft svårt att undvika, säger tingsrättens ordförande, rådmannen Lena Klintefall i ett pressmeddelande.

Tingsrätten anser att de fyra Husbyborna har sålt narkotika till en stor kundkrets, för det mesta för dem okända, och att de har sålt knark utan urskiljning till både minderåriga, missbrukare och lätt förståndshandikappade.

De två unga män som dömdes för medhjälp till grovt narkotikabrott fick båda fängelsestraff. En av dem i ett år och den andra personen i två år. Han dömdes även för grovt vapenbrott.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kista direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.