ANNONS

Fängelsestraff för hallick i Huddinge

En advokat drev en bordell i ett hus i Huddinge.

Nu har han dömts till fem och ett halvt års fängelse i en stor kopplerihärva i Polen och Sverige.
ANNONS

Genom annonser har advokaten sökt efter kvinnor som han kunde sälja. Tolv polska kvinnor i Polen och Sverige rekryterades och fördes till ett hus i Huddinge och en lägenhet i Södertälje. Där utnyttjades de som prostituerade.

Mannen tog hälften av pengarna som kvinnorna tjänade in när de sålt sex för cirka två miljoner kronor. De sexuella tjänsterna såldes i annonser med sexbilder på internet. Prostitutionen skedde i huset och i lägenheten, men även hemma hos kunderna.

Allting uppdagades när en av kvinnorna inte ville vara med längre. Hon kastades ut från huset och en boende i närheten hjälpte kvinnan att kontakta polisen.

Polisen påbörjade ett spaningsarbete och i slutet av augusti förra året slog polisen till mot de misstänkta i kopplerihärvan.

Förutom mannen greps hans flickvän, en juridikstuderande som även sålde sex, och en annan man som körde kvinnorna till kunderna. Sedan september har de suttit häktade.

Advokaten har också våldtagit en av de polska kvinnorna vid två tillfällen. Tingsrätten anser att han har utnyttjat kvinnans situation, beroendeställning och rädsla för honom. Kvinnan har efter våldtäkterna mått dåligt och är deprimerad.

Förra fredagen kom domen. Mannen fick fem och ett halvt års fängelse för grovt koppleri och våldtäkt. Han utvisas och får inteååtervända till Sverige på tio år.

– Jag har inte bestämt mig ännu om vi ska överklaga, men jag är 80 procent nöjd, säger Lars Ågren, åklagare.

Flickvännen, som även utnyttjats av mannen, dömdes till åtta månaders fängelse för medhjälp till grovt koppleri, då hon ska ha hjälpt till med att inkassera pengarna och föra över dem till Polen.

ANNONS

Den andra mannen dömdes till tre månaders fängelse för medhjälp till koppleri.

Fem män dömdes samtidigt för köp av sexuella tjänster och en man för försök till det. Ytterligare en man fick villkorlig dom och samhällstjänst för stöld och misshandel av två kvinnor som var i hans lägenhet för att sälja sex.

– Misshandeln visar hur situationen är för dessa kvinnor. Visserligen kom kvinnorna till Sverige frivilligt, men rollen som prostituerad är riskabel, säger Lars Ågren.

ANNONS