Fann lugnet på Östermalm

Isabella Löwengrip är just nu aktuell med sin andra bok, ”Isabellas hemligheter” som vänder sig till unga kvinnor.
Isabella Löwengrip är just nu aktuell med sin andra bok, ”Isabellas hemligheter” som vänder sig till unga kvinnor.
Magsåret blev en väckarklocka.

Nu kämpar energiska Isabella Löwengrip för att hitta lugnet i livet.

Något hon finner på Östermalm.

En natt i slutet av mars åkte bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip in till S:t Görans akutmottagning. Kroppen hade sagt ifrån. Hon hade drabbats av svåra magsmärtor som senare visade sig vara magsår.

Sjukhusbesöket blev en tankeställare och hon beslöt att dra ner på sin stora arbetsbörda. Som grundare till tidningen Egoboost Magazine är schemat fullspäckat. Dessutom hade hon lagt ner arbete på sin andra bok ”Isabellas hemligheter”, som vänder sig till unga kvinnor på väg in i vuxenlivet. Då magsåret bröt ut drev hon dessutom flera företag.

Två av dem har hon nu lagt ner, och fokuserar i stället mer på sin tidning. Hon ser till att vara ledig varje torsdag och svarar bara på mejl två gånger om dagen. Att äta rätt, träna mer och stänga av mobilen oftare har också varit några av förändringarna.

– Det kan nog vara jobbigt för mina vänner att jag har svårt att ta det lugnt. Jag är inte alltid den roligaste personen att umgås med. Jag måste liksom tvinga mig själv att ta det lugnt. På det sättet är jag kanske inte normal, säger hon.

– Det kommer inte naturligt för mig att varva ner och därför måste jag planera in det. Det kanske låter som ett lyxproblem, men det är svårt när man har så mycket energi som jag har.

Det är på Östermalm som Isabella hittar mycket av sitt lugn i vardagen. Här har hon bott sedan i oktober förra året och den stundtals stillsamma stadsdelen är ett plus då man kanske inte alltid vill stå i rampljuset.

– Jag valde nog att flytta till Östermalm främst för att mina kompisar bor här. Men också för att det är en stadsdel där man får vara i fred. I mitt trapphus är det väldigt tryggt och man har koll på vilka som bor i huset. Det finns ingen portkod utan man kör med porttelefon och folk är liksom vana vid att man inte vill synas eller höras.

– Det är så skönt, eftersom allt i mitt liv är så hektiskt. Ibland kan man gå på gatan och det är helt tyst.

Sturebadet, Kungliga motorbåts- klubben och Story hotel har blivit några av favoritplatserna i området. Vad gäller nackdelarna med att bo på Östermalm kommer hon bara på en sak:

– Alla sushiställen stänger så tidigt här. När man kommer hem från jobbet klockan nio på kvällen finns det ingenting som är öppet. Östermalm dör ganska snabbt på kvällen, men hellre det än tvärtom.

Trots magsår och nedskärningar i karriären är Isabella Löwengrip ändå glad och positiv.

– Jag har en extrem livsglädje och vaknar varje dag och tänker att ”fan, vad kul det här ska bli”!

Fakta

Isabellas smultronställen

Kungliga Motorbåtsklubben på Strandvägen: ”Här kan jag slappna av på helgerna och ta det lugnt över en fika.”

Story Hotel på Riddargatan: ”Här äter jag ofta lunch med kompisar eller tar några drinkar.”

Sturebadet i Sturegallerian: ”Här kan jag simma, basta och gå runt osminkad i en badrock”