Nu kommer värmen – här är tre Botkyrkatips i påsk

Det blir soligt och fint i påsk – passa på att njuta.
Det blir soligt och fint i påsk – passa på att njuta.
Påsken ser ut att bli en strålande helg för utomhusaktiviteter. SMHI spår nämligen en varm och solig påsk med upp till 17 grader.
Gå på påskjakt hos Hågelby gård eller tjuvstarta firandet i Salems centrum.

En supergul påsk blir det i år – solen kommer visa sig mer än den gjort på riktigt länge. Det är bara ställa fram utemöblerna och vattna påskliljorna. Det blir säkert en del grilltillfällen och minst sagt utmärkt väder för äggjakt på påskafton.

På skärtorsdagen den 18 april 15:30-17:00 går påskjakten hos Hågelby 4H av stapeln – bland häxor, drakar, ägg, lamm och killingar. Genom hönshuset, ut i klapphagen och slutligen vidare till Blåkulla – där drakäggen finns gömda! Alla som lyckas hitta drakäggen får en gåva. Påskjakten är riktad till barn 5-10 år, men går att besöka med barn i alla åldrar.

Är du tidigt ute kan du fira in påsken redan på onsdag den 17 april. Påskpyssla, träffa påskharen och få en gratis ansiktsmålning i Salems centrum från klockan 13-17.

För den som hellre vill vara inomhus bjuder fritidsgården vid Skogsängsskolan in till superspeldag med VR, dator, kortspel, pingis och biljard. Hit kan den spelsugna komma när den vill mellan 12-17 på torsdag den 18 april. Ingen föranmälan krävs och superspeldagen är gratis.

Mer information om aktiviteter under påsklovet finns på Botkyrkas och Salems hemsidor.

Så blir vädret i påsk – dag för dag

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli den allra finaste dagen. Typiskt då de flesta är på jobbet, men en del tursamma jobbar bara halvdagar och kan njuta av vårvårmen redan då. Morgontemperaturen ligger på 6 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 17 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen kvar på 17 grader under dagen och runt 10 grader framåt kvällen. Prognosen är ganska säker enligt SMHI.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart till halvklart med 16 sköna grader mitt på dagen. 8 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 13 grader och sol hela dagen på påskdagen. Söndagens sköna promenadväder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Vi behöver inte ens uppmana till det – det kommer bli svårt att inte njuta av vädret den här påsken!


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI