Kanonväder lagom till påsk – strålande sol och 17 grader varmt

I år bjuder påsken på sol, värme och massor aktiviteter för barn och vuxna.
I år bjuder påsken på sol, värme och massor aktiviteter för barn och vuxna.
SMHI spår en varm och solig påsk.
Upp till 17 grader under skärtorsdagen och det fina vädret ser ut att hålla i sig hela långhelgen.

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli den allra finaste dagen. Morgontemperaturen ligger på 6 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 17 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen kvar på 17 grader under dagen och runt 10 grader framåt kvällen. Prognosen är ganska säker enligt SMHI.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart till halvklart med 16 sköna grader mitt på dagen. 8 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 13 grader och sol hela dagen på påskdagen. Söndagens sköna promenadväder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Får och lamm

Under påsken bjuds det även på massor av aktiviteter för unga och gamla Tyresöbor.

Imorgon, onsdag den 17 april, klipps slottsfåren på Tyresö Handelstrådgård och där kan du prova på att karda och spinna ull. Och ända fram till den 22 april hålls det dagliga vårteckenvandringar med en skogvaktare i Tyresta by.


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI