Nu kommer värmen – här är tre Haningetips i påsk

Det väntas fint väder i påsk.
Det väntas soligt och fint väder i påsk.
Påskhelgen ser ut att bli en strålande helg för utomhusaktiviteter. SMHI spår nämligen en varm och solig påsk med upp till 17 grader.
Ta en tur till Tornberget och spana in panoramautsikten eller leta vårtecken med skogvaktaren Tyre Staahv.

En supergul påsk blir det i år – solen kommer visa sig mer än den gjort på riktigt länge. Det är bara ställa fram utemöblerna och vattna påskliljorna. Det blir säkert en del grilltillfällen och minst sagt utmärkt väder för äggjakt på påskafton.

Om himlen är klarblå – vad passar bättre än att njuta av utsikten på Tornberget? 111 meter över havet reser sig det 10 meter höga tornet där milslång panoramautsikt utlovas under fina dagar.

Hela veckan fram tills annandag påsk klockan 13-14 kan de lite yngre barnen leta vårtecken med skogvaktaren Tyre Staahv eller hans syster Tyra. Kanske får besökarna på Naturum Nationalparkernas hus också hälsa på kycklingar, kalvar eller lamm på gården. Att vara med kostar 30 kr per barn och vuxna får följa med på köpet.

För den som vill hitta på något inomhus på skärtorsdagen anordnar Haninge kulturhus påskpyssel i konstverkstan klockan 12-16. Den kreativa kan klä ut sig till häxa, trollkarl eller kyckling och göra ett gratis digitalt påskkort i en green screen studio.

Mer information om aktiviteter under påsklovet finns på kommunens hemsida.

Så blir vädret i påsk – dag för dag

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli den allra finaste dagen. Typiskt då de flesta är på jobbet, men en del tursamma jobbar bara halvdagar och kan njuta av vårvårmen redan då. Morgontemperaturen ligger på 6 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 17 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen kvar på 17 grader under dagen och runt 10 grader framåt kvällen. Prognosen är ganska säker enligt SMHI.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart till halvklart med 16 sköna grader mitt på dagen. 8 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 13 grader och sol hela dagen på påskdagen. Söndagens sköna promenadväder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Vi behöver inte ens uppmana till det – det kommer bli svårt att inte njuta av vädret den här påsken!

 


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI