Soligt och varmt i påsk – här är tre Solna-tips

Varmt och skönt väder i påsk.
Solen kommer att visa sig mer än den har gjort på länge.
SMHI spår en varm och solig påsk.
Upp till 17 grader under skärtorsdagen och ända fram till påskafton.

En supergul påsk blir det i år – solen kommer visa sig mer än den gjort på riktigt länge. Det är bara ställa fram utemöblerna och vattna påskliljorna. Det blir säkert en del grilltillfällen och minst sagt utmärkt väder för äggjakt på påskafton.

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli den allra finaste dagen. Typiskt då de flesta är på jobbet, men en del tursamma jobbar bara halvdagar och kan njuta av vårvårmen redan då. Morgontemperaturen ligger på 6 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 17 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen kvar på 17 grader under dagen och runt 10 grader framåt kvällen. Prognosen är ganska säker enligt SMHI.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart till halvklart med 16 sköna grader mitt på dagen. 8 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 13 grader och sol hela dagen på påskdagen. Söndagens sköna promenadväder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Vi behöver inte ens uppmana till det – det kommer bli svårt att inte njuta av vädret den här påsken!


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI


Fakta

Utomhusaktiviteter – tre Solna-tips

Fågelvandring

  • I morgon, onsdag, finns chans att hänga med på fågelvandring med fågelguiderna Gigi Sahlstrand och Hasse Ivarsson. Vandringen pågår mellan klockan 10 och 12. Samling vid Tennishallens parkering, i den nordvästra delen av sjön. Kikare kan lånas ut. Det kostar 60 kronor att följa med.

Äggjakt i trädgårdsmiljö

  • Olle Olsson Hagalund-museet välkomnar under påsken besökare att gömma sina påskägg både utomhus i trädgården eller inomhus i konstnärshemmet. Museet har i påsk öppet onsdagar och söndagar mellan klockan 12 och 16.

Fotboll

  • Det fina vårvädret gör det extra lämpligt att gå på fotboll. På måndag möter AIK Hammarby i Elitettan på Skytteholms IP. Matchstart klockan 13.