Glädjebesked om vädret till påsk – sommarvärme och sol

Varmt och skönt väder i påsk.
Sköna dagar i Stockholm under påsken.
SMHI spår en varm och solig påsk.
Upp till 16 grader under skärtorsdagen och ända fram till påskafton.

En supergul påsk blir det i år – solen kommer visa sig mer än den gjort på riktigt länge. Det är bara ställa fram utemöblerna och vattna påskliljorna. Det blir säkert en del grilltillfällen och minst sagt utmärkt väder för äggjakt på påskafton.

Skärtorsdagen som inleder påsken ser ut att bli den allra finaste dagen. Typiskt då de flesta är på jobbet, men en del tursamma jobbar bara halvdagar och kan njuta av vårvårmen redan då. Morgontemperaturen ligger på 6 grader och medan den klara solen värmer allt mer blir det upp till 16 grader varmt. Mot kvällen 9 grader. Enligt SMHI är torsdagens prognos dessutom säker.

Under långfredagen är det lite mer ostadigt och mest mulet. Trots det ligger temperaturen på 18 grader under dagen och runt 10 grader framåt kvällen, enligt prognosen.

Men på Påskafton är det återigen läge att damma av utemöblerna på verandan eller balkongen. För då blir det klart till halvklart och 19 sköna grader mitt på dagen. 8 grader till kvällen. Påskdagen ser det ut att bli 12 grader och sol hela dagen på påskdagen. Söndagens sköna promenadväder håller i sig även under annandag påsk, påskens sista helgdag.

Vi behöver inte ens uppmana till det – det kommer bli svårt att inte njuta av vädret den här påsken!


Påskvädret

Temperaturen klockan 14 på dagen enligt prognosen.

Källa: SMHI