Fantasypyssel och tipspromenad lockar många lediga barn

Vallentuna kulturhus.
Vallentuna kulturhus.
Bowling, kyrkogårdsvandring och trollstavstillverkning. Höstlovet bjuder på många olika aktiviteter i Vallentuna för barn i olika åldrar. Och intresset har hittills varit stort.

Höstlovet är i full gång och på flera olika håll i Vallentuna finns aktiviteter för lediga barn. Hittills har intresset varit stort.

– Det har varit fullt och vi har varit tvungna att tacka nej till flera familjer, säger Teodora Dalhammar, församlingspedagog på Vallentuna församling.

Varje dag kommer ett 20-tal barn i olika åldrar för att hitta på saker tillsammans, baka, dekorera ljus eller spela spel.

– Vi har också gått på kyrkogårdsvandring, bowlat och på torsdag är det övernattning för ungdomar på Stefansgården, säger hon.

I Vallentuna Sporthall har barn fram till i dag, onsdag, kunnat hoppa hoppborg, springa 30 meter hinderbana eller åka ned för en sex meter hög rutschkana, och på biblioteket i Vallentuna Kulturhus är det fantasytema.

– Det har varit ett bra intresse med deltagare i åldrarna sju till 13 år, säger Emma Söderblom, bibliotikarie.

Biblioteket har olika aktiviteter under hela veckan. Bland annat fantasyfika med boksamtal, tipspromenad och på torsdagen blir det trollstavstillverkning från klockan 14.30.

I biblioteket får barnen också hitta på sina egna trollformler, vad de innehåller och vad de är bra för.

– Det har bland annat varit trollformler som stoppar bråk, förvandlar dig till sjöjungfru eller som gör att man få fikarast, säger Emma Söderström på biblioteket i Vallentuna.