ANNONS

Fantombild ska leda till knivman

Polisen håller på att ta fram en fantombild på den knivman som angrep en 13-årig flicka i ett motionsspår vid Långsjön den 15 maj.

Flickan undkom oskadd.
ANNONS

Polis och åklagare hade i förra veckan, nästan en månad efter händelsen, ingen misstänkt för knivöverfallet på en 13-årig flicka vid Långsjön fredagen den 15 maj.

Flickan joggade vid lunchtid på ett motionsspår runt sjön, när hon attackerades av en okänd man beväpnad med kniv.

– Vi spanar och försöker att hitta en misstänkt. Visst tekniskt utredningsmaterial har skickats på analys, där väntar vi på svar, säger Petra Götell, kammaråklagare och förundersökningsledare.

Flickan har hjälpt ­polis och åklagare med att ta fram en fantombild på mannen, eller snarare två fantombilder. Utredarna ska närmast dels se om de två fantombilderna är samstämmiga så att de kan jobba vidare med en enhetlig fantombild, dels om den fantombilden i så fall överensstämmer med utseendet på någon av polisen redan känd person.

Utredarna ser allvarligt på det som hänt.

– Det är självklart en allvarlig händelse om en man överfaller en flicka. En sådan person vill vi självklart prata med, säger Petra Götell.

Petra Götell känner inte till att någon annan har råkat ut för mannen. Åklagaren ser ingen anledning att gå ut och varna allmänheten för mannen.

– Nej, jag skulle inte säga så, eftersom det lätt kan skrämma. Vi ser inget mönster.

Enligt Petra Götell är det ovanligt att en främmande man mitt på dagen ger sig på en flicka som springer i ett motionsspår. Nu sprang knivmannen ikapp henne, höll fast och hotade henne, men flickan lyckades springa ifrån honom. Enligt flickan var mannen beväpnad med någon form av kniv.

ANNONS

Enligt polisen fick 13-åringen inga allvarliga fysiska skador. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.

I slutet av förra veckan hade polisen inte beslutat om fantombilden ska offentliggöras.

Visst tekniskt utredningsmaterial har skickats på analys.Petra Götell, åklagare