ANNONS

”Man får ju p-böter på tio minuter”

Enkät med Solnabor om parkering i Solna.
Det gäller att vara noggrann om man ska slippa böter, menar Ninni Ohlsson.
Solnas p-vakter vittnar om omoraliska arbetsmetoder. De säger att de jagar bilister för att få ihop så många lappar som möjligt.
Bland Solnas bilister känner flera igen bilden, och flera är kritiska mot krångliga p-regler.
ANNONS

Hur upplever du parkeringssituationen i Solna? Den frågan ställde vi till ett gäng bilister i Solna. De flesta är överens om att städdagarna krånglar till det, och de flesta har fått böter.

– Det gäller att vara väldigt noggrann med städdagar, vissa gator har städtid på kvällar och andra på morgonen och parkeringsvakterna är snabba på att bötfälla, säger Ninni Ohlsson som bor i Haga och jobbar i Huvudsta.

Några gula lappar har det blivit.

– Det räcker ju med att p-biljetten gått ut för tio minuter sedan så kan man få böter. Men regler är ju regler, vakterna gör ju bara sitt jobb.

”Fått skärpa till mig”

Det gäller att ha örnkoll på servicetider, menar Anders Ekeberg, Huvudstabo, för parkeringsvakterna är fort framme.

– Jag bor på Karolinagatan där det är service mellan klockan 14 och 18. Då ser man hur vakterna går och lappar bilar 17.55. Det blir svårare att vara bilist i Solna, så mycket nya byggen och färre p-platser. Jag har åkt på några böter och har fått skärpa till mig. Men jag är pensionär, så jag har tid, säger han.

Blivit värre

En som är upprörd är Ali Khaksari som bor och parkerar i Huvudsta.

ANNONS

– Jag försöker hålla koll på städdagar på olika gator men systemet är uppbyggt så att bilar ska lappas. Det är idiotiskt! Man är stressad och håller man inte tiden exakt så blir det 500 kronor. Jag hade gäster här som betalade för två timmar men så glömde vi bort tiden, då var det kört. Det har blivit värre i Solna.

Enkät med Solnabor om parkering i Solna.

Ali Khaksari tycker att parkeringssituationen hårdnat i Solna.

”Orättvis jakt på bilister”

Solnabon Monica är kluven. Hon är noga med att betala för sin parkering, men regler kan vara krångliga och p-automater trasiga, menar hon.

– Det känns som en ganska orättvis jakt på bilister i Solna. Visst, bilen är en miljöbov och det är ju bra om det blir färre bilar. Men jag har gamla föräldrar som behöver skjuts och barnbarn att träffa. Ibland behöver jag bilen, men vi bilister har blivit villebråd, säger hon.

Många felparkerare

Men alla upprörs inte över nitiska p-vakter, tvärtom.

– Det är så många som parkerar fel i Solna, det står bilar på höjden och bredden. Jag bor på Ankdammsgatan och där blockerar de gatan. Jag tycker det är jättebra att vakterna lappar direkt, vill man undvika böter så får man ju betala för sig, säger Mathias Borryd.

Enkät med Solnabor om parkering i Solna.

Lappa på, tycker Mathias Borryd som håller koll på parkeringen i appen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.