ANNONS

Nu öppnar stadens uteserveringar

Nu får uteserveringarna i Sundbyberg öppna.
Nu får uteserveringarna i Sundbyberg öppna.
Turismen, restauranger, krogar och butiker – alla är de hårt drabbade efter utbrottet av covid-19 i Sverige. Nu väljer Sundbybergs stad att, som i en del av åtgärdspaket för Sumpans näringsliv, låta restauranger och krogar öppna uteserveringarna tidigare.
ANNONS

I dag blev det klart att uteserveringarna i Sundbyberg får öppna från och med 27 mars. Tanken är att underlätta för krögare som nu, till följd av smittspridningen av corona, kämpar med få gäster.

– Det betyder extremt mycket för oss, säger krögaren Pierre Goge, som är delägare av Bistro Berg i Signalfabriken.

När Lokaltidningen Mitt i talas vid med Pierre är han i full färd att försöka få tag på möblerna till uteserveringen. De är på ett lager och det verkar inte helt lätt att få tag på personalen. Men det är inte därför han är skeptisk till om uteserveringen faktiskt kommer kunna öppna i dag.

– Vi måste söka nytt tillstånd hos polisen och det kommer säkert dröja till nästa vecka, säger Pierre Goge.

Kommunen har gett polismyndigheten sitt medgivande att ändra uteserveringstillstånden för de som redan har ett godkänt tillstånd i år. Det innebär att krögarna själva måste kontakta polisen för att kunna slå upp uteserveringarna från och med i dag.

”Lagen är lite väl hård”

Pierre Goge önskar att det vore upp till var och en att bestämma när uteserveringarna ska öppna, precis som för caféerna. Bistro Berg i Signalfabriken har drabbats hårt av coronakrisen. De har tappat hälften av sina intäkter, och ännu mer sedan Folkhälsomyndigheten förbjöd barservering i onsdags.

– Lagen är lite väl hård, och nu vågar inte många gå ut. Dessutom får vi inte servera över baren. Samtidigt är det lång kö på Ica, det är fullt på bussen och tunnelbanan men att sitta ner på en stol vid baren och dricka sin öl i lugn och ro får man inte, säger Pierre.

Han tillägger:

– Det är jättesvårt att överleva det här om de fortsätter komma med nya lagar.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.